Mit liv som chef, eller var det hund ?

Det har varit en rätt turbulent vecka med många olika brännande frågor att tampas med. Det mesta går bra , men relationer människor emellan kan vara knepiga att reda ut ibland.

För egen del är det inga direkta bekymmer utöver sådant som "ingår i paketet." Vissa saker får man helt enkelt acceptera. Men man ska vara effektiv, kompetent, visionär samt gärna också "doer", tolerant, stryktålig, tydlig, visa respekt, stötta och berömma, stark och helst också snygg.
Faller nog på fler punkter men faramförallt det sista.

Det är faktiskt så att man kan undra om det "hundliv" man upplever emellanåt väger upp det positiva. Nu raljerar jag naturligtvis, men faktum är att när det uppstår konflikter mellan grupper eller personer suger det en del kraft att få ordning på sakernas tillstånd. Allas delaktighet för att få allt att fungera är nödvändig. Min största förhoppning är att man ska kunna arbeta tillsammans på arbetsplatsen, hjälpas åt och känna att alla kan trivas på sitt jobb.
Man har samlats på en arbetsplats utifrån olika anställningskriterier och får vara tillsammans med människor man kanske inte skulle umgås med annars. Det är viktigt att man är professionell som medarbetare och behandlar varandra med respekt. Trivs dock fint med mitt arbete för det mesta. Tycker också bra om människorna omkring mig och önskar att det smittar av sig på alla. Igår hade det mesta rett upp sig så: "Slutet gott, allting gott !" 

Ibland kan ju trätor bero på missförstånd. Ett exempel på att kommunikation inte är så lätt hittade jag på webben

Hundtelegram
En hund kommer in till telegrambyrån, tar fram ett formulär och skriver:
  "Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov."
Telegrafisten tittar på papperet och förklarar artigt: "Det är bara nio ord. Du kan skicka ett "vov" till för samma pris.
"Men", svarar hunden, "då får telegrammet helt fel betydelse".


Kanske är det så att lite turbulens kan vara bra och gör att vi tillsammans hittar nya sätt att se på saker och ting.
 
Välkomnar en skön och lugn lördag med lite pyssel i all enkelhet och en god bok. Boken som jag läser just nu är mycket bra och heter I den innersta kretsen, skriven av Viveka Sten. Har tidigare läst hennes debutroman, I de lugnaste vatten, som var väldigt spännande och med intrssanta och känsliga skildringar av personerna i boken., Hitta fler böcker av henne här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0