Inspiration och kreativitet, 17

Så var det dags för en ny spännande utmaning på temat "Natt." Mitt bidrag till det blir en nattbild från Shanghai tagen 2007.
En intressant stad med en blandning av gammal kultur och moderna inslag. Natten är varm, färgglad och folkrik.


Fler spännande inslag med nattmotiv hittar du härFototriss - bokstäver

I dagens fototriss har Helena bestämt temat BOKSTÄVER. Dessa foton kommer från en studieresa i Åre för ett par år sedan.

Foto nummer ett är från en hälsocentral som vi besökte. Skyltarna innehåller rätt många bokstäver, så de får bli mitt bidrag till denna fototriss. 

Foto nummer två är från en informationstavla som vi inspekterade på vår väg till Åre. 

Den tredje bilden hittade vi när vi närmade oss hemmets härd efter denna resa.Fler bokstavsfoton hittar du här

Torsdagsfoto 16 - tidens tand

Det här fotot är taget  hos en släkting. Det är en del av en avlagd grävskopa, definitivt märkt av tidens tand.
 i samarbete med tvspelsweb.

Fler bilder på temat tidens tand hittar du här
Länk till TVspelsweb hittar du här


Ordlös onsdag - Tre, Nov. 25, 2009
Fler inlägg på temat TRE hittar du  här

Inspiration och kreativitet 16 - Drömmar

Drömmar kan vara på så många olika sätt.
 
Det kan vara härligt att drömma sig bort ibland från vardagens bestyr. På bryggan till sommarstugan har jag suttit många gånger och drömt en stund. Himmel och vatten skiftar ständigt i färg och den här kvällen var himlen mörkt lila och det kändes lite overkligt. Min dröm är att få fortsätta att uppleva detta många gånger till framöver. Vi behöver stanna upp och bara vara ibland.
Fler inslag på temat inspiration och kreativitet hittar du här

Fototriss 72 - Skön


Denna lördag har Helena hittat motivet "skön." Detta blir mitt fösök att skildra det. Jag har tagit tre olika bilder från samma Thailandsresa. 
 
Den första är minne av den sköna känslan det är att åka i en longtailbåt med den ljumma vinden fläktande mot ansiktet. Det är lite soldis och värmen känns behaglig.

Bild nummer två får illustrera hur skönt det kan vara att hitta en bänk där man kan sitta ner och svalka sig en liten stund när man som nordbo börjar lida lite av den goda värmen

Bild nummer tre är inte vacker, men får skildra den sköna känslan när man får åka i en taxi med aircondition när det är 35 grader varmt i skuggan.

 

Fler sköna inlägg hittar du här

Fredagsmys

Så var det då fredag igen och arbetsveckan är slut. Det ska bli sååååå skönt att bara ta det lugnt i helgen och pyssla lite hemma. Under en lång period har det varit rätt fullt upp på alla vis.
 
En avkopplande sysselsättning emellanåt har varit de olika fotoutmaningar som pågår under både vecka och helg. Jag har rätt nyligt skaffat en bättre digitalkamera än min gamla så de senast tagna fotona är i betydligt bättre skick än de  som tagits innan dess. De flesta av mina foton hör dock än till den äldre kategorin.

Har även skaffat ett redigeringsprogram så man kan fixa till en del skavanker. Dock inget avancerat. Jag är så imponerad av alla duktiga fotografer som deltagit i fototrissar med flera aktiviteter. Man får väl se och lära så kanske de egna alstren också förbättras. Jag tycker i alla fall att fotandet är jätteroligt och det är ju bra det.

Nu ska jag tillreda en god middag och sedan blir det nog inte många knop gjorda denna dag. 


 

Fredagsfoto 2009 11 20 - Färgglatt


En uppiggande utmaning att hitta ett riktigt färgglatt foto. Detta får bli mitt bidrag till fredag den 19/11.
Mera färgglatt hittar du här

Torsdagsfoto - Broar

Temat för orsdagsfotot i dag är broar. Denna lilla bro mellan två huskroppar på SPA i Pärnu minner om  sköna, välgörande dagar. Det ser en smula sterilt ut, lite hospitalkänsla, men min väninna och jag hade väldigt trevligt den vecka vi var där. Vi återvände hem pigga och rekreerade.
Just nu är det riktigt ruggigt och regnigt här, så en tripp till något mysigt ställe skulle inte vara fel.Fler broar av olika slag hittar du här

Ordlös onsdag - spegelvänd
En liten test med dator och pigtittare, (spegel alltså). Bilden blev lite "buktig" men läsbar trots allt.


Du hittar fler bilder här

Fototriss - FULT

Spännande med en ny fototriss.
Helenas ämne idag är foto av något FULT. Det var inte så lätt att hitta något riktigt fult men detta blev mitt inlägg denna gång. Dessa bilder är tagna på en middag med underhållning på en resa till Pärnu. Eftersom personerna bär mask är det väl OK att kalla dom fula, hoppas jag. Kvaliteten är inte så bra för dom dansade runt en hel del.

Sista bilden är tagen vid busstransport under samma Pärnuresa. Inte heller det något lyckat foto, men det kan nog hamna under kategorin - Fult.

Som tur är har jag en del lyckade bilder därifrån också, men dom kanske får delta någon annan gång.Fler fula inlägg hittar ni här

Torsdagsfoto 14 - Macro / Närbildsfoto

Idag är det närbildsfoto som tema.
Jag hittade dessa kantareller i slutet av oktober vid en promenad  i skogen. Det är skönt att njuta av stillheten. Om man dessutom hittar goda svampar är lyckan all och middagen planerad. Hittade faktiskt några fler svampar än dom här. Annars hade det inte blivit så mycket stuvning till den middagen.

Fler inlägg på detta tema hittar du här

Fototriss - porträtt

Härligt, nu är det lördag och fototriss igen. Det blev ett litet dilemma denna gång. Jag har förvisso porträtt hemma som man skulle kunnat föreviga. Tyvärr har jag slut batteri i kameran men vill gärna komma till skott med fototrissen ändå. Därför blir det detta lite udda potpurri med kanske inte helt bra fotokvalitet. Det är en gyllene buddhabild från Thailand, en kanske inte så gyllene, men inte desto mindre eldig dansare från Bulgarien och ett porträtt på två herrar i trä som sitter vid ett gathörn i Golden Sands i Bulgarien.


Fler porträtt hittar du här

Torsdagsfoto - Träd

Torsdag igen. Tänk vad veckorna går fort.
Fotade dom här träden i somras när jag var ute på långpromenad. Det var "lugnet efter stormen." En del smalare träd hade nästan blåst omkull efter ett oväder. Dessa på bilden hade dock klarat sig bra.

Fler träd hittar du här

Ordlös onsdag - blått

Mera blått hittar du här

Inspiration och kreativitet- Stor och Liten

Nina Xi Fotoblogg har uppmanat till att skicka foton med temat stor och liten.
Detta kan vara en variant på temat. Fått skål och ljusstakar av en väninna och dom är användbara i alla lägen.Inspiration och kreativitet


Mer inspiration och kreativitet hittar du här

Tillbakablick november

På besök i november 2008 hos en kär vän. Det bjöds på vin och chokladprovning. En både mysig och god sysselsättning en kulen novemberkväll. 
Det känns viktigt att komma ihåg att hålla kontakten med goda vänner. Det är lätt att glömma det i vår ibland stressade
tillvaro.


 Fler tillbakablickar hittar du här

RSS 2.0