Scenic sunday 81
This is a foto from a SPA-hotell in the north of Sweden, called Källan
I was here with a few people from my work. We really had a good time together with good food, relax and we also got some work done.

As you can see there is a lot of snow this winter. When taking a walk you had to stay on track where others had been walking before you, or else you got snow up to your ears. (At least almost).:)

Scenic Sunday

If you click here you will find more photos from Scenic Sunday

Allt är relativt

Under den gångna veckan har jag varit på utbildning angående hur man ska tänka i en stor organisationsförändring.
Från att ha levt i en värld av planering utifrån prioriteringsordningar och etik ska vi nu bli intraprenad och tänka i termer av buisness. Det är den största förändringen inom mitt gebit någonsin. (Och då har jag hunnit delta i ganska många genom åren).
Här kan du läsa om fritt hälsoval i Västerbotten

Det är en rejäl utmaning att lyckas motivera alla medarbetare att helt tänka i nya banor. Förberedelserna har pågått under 2009 så alla har haft möjlighet att sätta sig in i de olika frågeställningarna. Men det är inte så lätt ändå att lyckas ställa om tankebanorna.

Etik och kvalitet är fortfarande viktiga frågor och det är nog inte så dumt att ha kvar en riktig portion med sunt bondförnuft.

Som den borna och ibland besläktade själ med Don Quijote jag är, ( här kan du läsa om hur han slåss mot väderkvarnar), tror jag att om jag vevar mot väderkvarnen kommer allt att lösa sig. Det har nämligen alltid gjort det hittills i mitt liv. Visst går man ibland på en mina men det mesta ordnar sig till slut. Jag har nog haft mer tur och förhoppningsvis mer vett än Don Quijote, men ibland kan ju optimism betraktas med en viss skepsis.:)

När man ser alla katastrofer som händer i världen, den senaste nu på Haiti inser man att allt är relativt. Det finns alltid någon som har det bättre och någon som har det sämre än en själv.
Jämför man med Haiti så är våra problem trots allt små. Så det är bara att kämpa på. Jag läste väldigt tänkvära ord i en blogg idag. "Om livet känns surt, be om socker."

Man får hoppas man inte blir som i Veronica di Maggios låt i alla fall. Den kan du lyssna på här. 

Min filosofi är trots allt: Allting är relativt och allting ordnar sig till slut!


Fototriss 80 - På spåret

Så var det då dags för en ny fototriss. Helenas  tema idag är "På spåret."

Mina bidrag denna gång blir dessa bilder. Dom är tagna på Källan SPA utanför Norsjö i Västerbotten. Jag var där ett par dagar på kurs med mina arbetskamrater och utsikten från altanen såg ut så här. Det är gott om spår i snön från olika håll och om man håller sig på spåret kommer man fram till den fina isskulpturen.

Utanför spåret sjunker man ner rätt ordentligt i snön och behöver nog draghjälp för att komma upp.Fler härliga trissar hittar du här

Fredagsfoto 2010 01 29 - Handens verk eller Vad handen kan göra

Handens verk eller vad handen kan göra kan ju innebära många olika saker.
Ett av mina stora intressen är att måla på glas, porslin eller annat som man kan kludda på. 

Den här bilden visar några av vinterns fritidsarbeten. Det finns inget som kan rensa hjärnan så bra från diverse funderingar som att få göra något praktiskt med sina händer.


 
Fler foton på temat hittar du här

Torsdagsfoto 23 - Någonting att äta - Någonting att dricka

Min bild till dagens tema blir denna. Kommer hem sent efter en lång arbetsdag så det här är nog inte att rekopmendera till kvällsmat. Trots att vinet ifråga råkar vara alkoholfritt.
Det blir ett snabbfoto som bidrag och en rejäl middag med fisk och potatis i magen.
Fler bilder på mat och dryck hittar du här

Fototriss 79 - Klara, färdiga, gå.

Ready, steady, go!
Temat idag var lite svårt. Har en del familjebilder som kunde passa, men eftersom jag inte tror dom vill vara med på bloggen så mycket valde jag bilder av mina nära och käras katter istället.
Kvaliteten på bilderna är kanske inte så bra, men katterna är riktigt "goa."

Bild nummer ett:
KLARA ! Visst är det skönt inne i påsen, men det låter som om det är något intressant på gång i köket.Bild nummer två:
FÄRDIGA! Ja, man får väl vara lite väluppfostrad och vänta lite medan matte lägger upp maten.Bild nummer tre:
GÅ! Så var det äntligen serverat. Jag får skynda mig så inte kompisen hinner ta något av min mat.

Fler fototrissar hittar du här

Ordlös onsdag 2010 01 20 - Vinter
Fler vinterbilder hittar du om du klickar här

Fototriss 78 - Randigt

Så var det dags för en ny fotoriss igen. Aktuellt tema från Helena är RANDIGT.

Jag har glömt laddaren till kameran samt sladden för överföring av bilderna vid besök hos dottern, så det får bli arkivbilder denna gång.
Återfår tillbehören på onsdag till veckan, vilket jag ser fram emot.

Den översta bilden är från en resa i somras mot Åre. Motivet är från ett buddistiskt tempel som finns där. Tyvärr var det stängt när vi passerade så vi kunde bara njuta av utsidan.

Bild nummer två är från Haparanda centrum. En vacker mindre stad som på senare tid har fått ett uppsving efter nyetablering av IKEA.

Den sista bilden är av en  parkbänk i Pärnu. Stadens centrum är litet men väldigt mysigt med gamla hus och många fina affärer. Bänken tedde sig väldigt lockande efter ett par timmars spring ut och in i ett antal butiker.
En annan lockelse är ett litet café som har stor variation på sitt utbud av chokladtryffel. Ett besök där kan rekomenderas !Fler fototriss på temat RANDIGT htittar du här

Ordlös onsdag 2010 01 13 - Slut och Ut
Fler slut och ut hittar du här

Scenic sunday

Scenic sunday 2010 01 10
This foto is from a journey in the north of Sweden last summer. It was a warm and sunny day. The place and the river i called Storforsen.
The view is magic and when you stand by the river you realy feel small. It´s a fantastic place to visit if you want to spend a day in the nature.

At the moment we have a lot of snow here, but I felt like choosing a picture from last summer instead.

If you like to see more pictures, please click here

Scenic Sunday

Fototriss 77 - Så här ser det ut där jag är idag, del 6

Härligt med nystart på Fototriss igen ! Tema är SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR IDAG.

Vi har ju verkligen haft en vargavinter i slutet av 2009 och början av 2010. Tänkte med den här trissen illustrera hur det ser ut hos mig just nu.

Snön har mer eller mindre öst ner, så nu har vi en hel del "vit bomull" runt husen.
Även om dagarna börjar bli längre så skymmer det ju rätt snabbt på eftermiddagen, så det gäller att ta sig ut i tid om man vill fota i dagsljus.
 
Nu börjar jag faktiskt längta efter mildare väder och se fram emot vårvintern. Med en härlig vårsol och skidföre kan den mest förhärdade soffliggare längta ut till en skidtur.

Dom två första bilderna är tagna under lördagen och den sista är där jag befinner mig precis just nu. Sitter framför kaminen och myser.
En varm brasa är aldrig fel. Ser dock att det är dags att putsa glaset till kaminen igen, men det får bli efter en god nattsömn.Fler fototrissar finner du här
[banner_jan2010_250x41.jpg]

Inspiration och Kreativitet 1 - Bloopers

Nystart för 2010 med Inspiration och Kreativitet. Motivet är BLOOPERS och mitt bidrag denna gång ser ut så här. 

Jag skulle skynda mig att få en bild på haren utan att skrämma den, så jag fotade genom glaset på altandörren. Resultatet blev ju inte så lyckat. 

Bra med synpunkter från fotoutveckling eftersom jag inte är så erfaren som fotograf.  Länken till Camillas FOTOUTVECKLING hittar du här. 
                                                                                                                                                                        Fler bloopers hittar du här

Fredagsfoto 1 - Hjälpmedel

Temat för fredagsfotot idag är hjälpmedel. Det finns ju många olika sorter av den varan.
Efter en lång dag på jobbet är jag äntligen hemma och detta är för mig det ultimata hjälpmedlet just nu.
Ett härligt bad med en avslappnande, ljuvligt doftande och rogivande brusboll.

Dessa färgglada bollar med doft av Lavendel, Apelsin och Lindblomma är inhandlade på Stenders vid besök i Vällingby centrum under julveckan.

Fler bilderpå detta tema hittar du här

Torsdagsfoto 20 - År

Den här bilden tog jag på en resa till Shanghai 2007. Vi var ute på en tur för att titta på  omgivningar kring en stad som heter Shouzhou, (hoppas jag stavat rätt).
Tornet påminner om det lutande tornet i Piza. Det var intressant att se hur väl bevarat det är trots hög ålder.

Vi besökte också en by bredvid där man hade båtar som påminner om gondolerna i Venedig och väldigt gammal bebyggelse. Det är så spännande att se platser och byggnader från en svunnen tid.
I Shanghai är det mycket nyproduktion. Många gamla hus finns kvar blandade med dom nya, men man har en känsla av de försvinner mer och mer.

Det var en fantastiskt intressant resa som givit mersmak. Hoppas kunna åka till Kina någon fler gång.Fler definitioner av ÅR hittar du här

Ordlös onsdag 2010 01 06. Tema - ResterFlera rester kan du hitta här

Tisdagstema 2020 01 05 - Trötthet

På temat trötthet hittade jag den här bilden som är tagen på hembygdsområdet i Burträsk i Västerbotten.

Jag var tillsammans med familjen en vacker sommardag på besök där och hittade bland en mängd andra intressanta gamla minnen detta par som nog vilat här ett tag. Mannen på soffan är ju uppenbarligen rätt trött.

Dessutom kunde man köpa våfflor med grädde och hjortronsylt till kaffet. Det smakade härligt !

Fler trötta uppenbarelser hittar du om du klickar här
tisdagstema

Tillbakablick - januari 2009

När man börjar leta bilder till tillbakablicken slås man av hur otroligt fort tiden går.
Den här bilden är tagen vid stugan i januari förra året. En härlig vinterdag med lite sol och isen knastrande under fötterna.  

Det var inte så mycket snö då som nu. Nu fick vi verkligen den vita Jul som vi önskade och det med råge.
Snöandet har fortsatt här i Norrland inpå det nya året och vi har ovanligt mycket snö och givetvis en hel del snöskottning. Bra motion efter all julmat som slunkit ner.

Nu börjar ett nytt år igen och med det nya förhoppningar. Hoppas att alla får ett GOTT NYTT ÅR ! Fler foton från januari 2009 hittar du här

RSS 2.0