Fototriss del 96 - Prickigt

Idag vill Helena att vi ska lägga in bilder på prickiga saker.
Mitt inlägg idag hör kanske inte till dom mest smakfulla. Jag har inte några fina prickiga foton på lager, så det blir improvisation så det förslår.

Bonusbanner
Här i FOTOTRISS hittar du mera prickigt.

Bild nummer ett är något så livsnödvändigt som en vinko. Det är en kossa som man kan stoppa in påsen ur bag-in-boxen i och således servera ur den.:) Den som kom på iddén var i alla fall uppfinningsrik.
Tvåan är mitt nya duschdraperi som inköptes vid en visit på IKEA i Haparanda för en tid sedan.
Dessa tandborstar har jag köpt av en arbetskamrat vars barn sålde tandborstar för att få in pengar till skolresan. Det skadar ju inte att ha några extra på lut hemma.


Show me yours - Varmt

Temat för dagen i Show me yours, är VARMT. Här är det ganska grått och tråkigt idag, men trots det är det tillräckligt varmt att kunna sätta ut plantorna i bänkar och blomlådor. Härligt!

Första bilden är dock en ros som har haft det lite FÖR varmt på altanen.


Bild nummer två är lite blandade penséer som försiktigtvis börjar ta sig i en blomlåda ute i trädgårdenHär i Show me yours hittar du fler varma bilder

Saturday Mix -The sky / Himlen

Har inventerat i fotobeståndet och jag har massor med himlar och hav. Eftersom det är grått och trist ute idag fastnade jag för "ovädershimlar." 

Den första bilden är nytagen förra söndagen i Stockholm under begynnande oväder som sedan släppte loss alla krafter med åska och spöregn.

Den andra är en bild från sommaren 2009 i vår sommarstuga.Här hos Shannara finns fler inlägg

MusikOfotoautomaten - Svensk sommar

Nu börjar sommaren snart slå ut i full blom , så temat i dag i Pialottas MusikOfotoautomat är som hand i handske.

Den första låten jag tänker på är Ted Gärdestads låt, Himlen är oskyldigt blå. Den andra är en annan fin sång av honom, Oh, vilken härlig dag.
Tyvärr blev ju Ted Gärdestads bana alldeles för kort, men han hann ändå med att göra så mycket bra musik.

Sista inlägget blir Sommaren i city med Zahara. Jag gillar hennes version av den här låten.

Alla tre betyder sommar för mig. 

 


Här i MusikOfotoautomaten hittar du mer sommarmusik.


Fredagsfärger - benvitt och blått

Fredagsfärger denna dag är BENVITT och BLÅTT. Jag har fotat några gamla dryckesbägare som står i vår sommarstuga. Dom är nog lite retro, men får ändå stå framme.
Vi har just kommit hit och det känns som om hela arbetsveckan bara "ramlar av en." Så skönt!  Solen skiner så nu ska jag ta mig en tupplur i aftonsolen.

Här i fredagsfärger hittar du fler foton i blått och benvitt.
Besviken

Veckans ris går till kvällens röstning i Melodifestilvalen.Har ägnat en stor del av kvällen åt att följa Melodifestivaluttagningen. Det är i vanliga fall inte något jag lägger särskilt stor vikt vid och jag brukar inte förfasa mig över att "fel låt vann."
Den här gången tyckte jag ändå att Anna Bergendahl gjorde ett väldigt bra framträdande och det var märkligt att hon inte fick gå vidare till nästa omgång.
Danmarks och Cyperns bidrag gillade jag också. Det innbär dock inte att jag kommer att titta på lördagens program.
På något sätt känns det, (i alla fall just nu), som om Melodifestivalen spelat ut sin roll.

Nåja, det här är ju inget livsavgörande ämne så jag ska sluta sura och göra mig klar för ett möte med John Blund.
Förhoppningsvis vaknar jag god och glad i morgon bitti.:)

Lägger in Annas låt här i alla fall.

Tema fredag - Annorlunda

Hos Sinneskatten är fredagstemat den här gången ANNORLUNDA.  Ett intressant men inte helt lätt uppdrag.
Det får bli detta foto från den 13 maj när jag var ute på skogspromenad och hittade en spännande vattenpöl som bara krävde att bli fotad.:) Kameran plockas fram i tid och otid. Ibland blir man nästan orolig för sitt mentala tillstånd.:)
Trädet speglade sig i vattnet och blev fotat ur ett annorlunda perspektiv.

Här hos Sinneskatten hittar du fler annorlunda foton.


Macro Lovers # 24Veckan rusar iväg och nu är det dags att hitta motiv till Macro Lovers. Solen skiner idag och mina blommor på altanen ser nöjda och pigga ut. Dom får stå modeller för dagens fotande.  Sedan måste jag ta en bild av min första egenodlade paprika. Den är inte fullmogen än, men definitivt på gång.

Här hos Birgitta hittar du fler foton på temat.


Ordlös Onsdag - Rött är sött


Här finns fler bidrag


En underbar helg

Det har varit en underbar helg! Har tillbringat några dagar med mina ätteläggar och vi har haft det trevligt tillsammans. När man bor en bit ifrån varandra är det mysigt att se dom live ibland också även om telefon och dator ju underlättar regelbunden kontakt.

Minns när jag själv bodde i Stockholm i unga år. Då hade jag en burk som min ömma moder fyllde med enkronor så jag skulle ringa hem med jämna mellanrum. :)

Men åter till denna helg.
Vi har varit ute på diverse trevligheter och jag har fått göra en liten "inspektionsrunda" på båda telningarnas jobb.
Alltid roligt att ha en bild av hur det ser ut där dom tillbringar stor del av sin tillvaro. 
På lördag åt vi middag på Gondolen. Maten och vinet var superba. Utsikten där är också fantastisk, så det blir full poäng för den upplevelsen.:)
Eftersom kvällen var mycket ljum och relativt ung när vi lämnade Gondolen fick det bli ett besök på Mosebacke.
Det blev en kall öl, (barnen är sedan länge över 18 år), intressanta och givande diskussioner samt avnjutande av ett rikt folkliv.

 

Jag känner mig glad, avslappnad och vederlvickt efter att få ha en minisemester. Tack mina kära för att ni verkligen bryr er om! Älskar er!

Åter till vardagen.
Idag är det ju arbetsdag igen. De unga jobbar och jag är hemma hos dottern. Jag åker hem med kvällsflyget eftersom prisskillnaden för att åka måndag  kväll  istället för söndag kväll  eller tidigt måndag morgon blev en tusenlapp. Således arbetar jag härifrån med det som går och tar nya tag på jobbet igen imorgon.

Var i behov av en liten paus så det passade ju bra att göra ett litet blogginlägg.:)

Fototriss del 95 - Överexponerat

Dagens FOTOTRISS hos HELENA har temat ÖVEREXPONERAT.

Just nu befinner jag mig på långhelgsbesök hos mina barn i Stockholm. Det är alltid lika roligt att träffas och dom har förutom trevlig samvaro tagit mig med till Gondolen där en riktigt god middag intogs i går kväll. Därefter tittade vi på folklivet på Mosebacke.
Trevligt!

Mina foton är helt färska och kommer från helgens besök. Jag har tagit en massa bilder och som tur är blev inte alla överexponerade. Dom får säkert delta i bloggen vid något annat tillfälle.

Den första bilden är en av mina favoritkatter. Han blev glad när jag kom i  torsdags och vårt möte resulterade i detta överexponerade foto.

Nästa motiv kommer från vår  lördagslunch i solens härliga sken. Sushin var jättegod och sällskapet bästa tänkbara.

Sista bilden är tagen hos min dotter. Strålande sol även här så temat överexponerat kommer som på beställning.:)Fototrissbanners

Här hittar du fler bilder i FOTOTRISS.

Tisdagstema - Kantig

Dagens tisdagstema är KANTIG.
Det får bli en bild på ett par av mina burkar. Jag gillar gamla burkar av olika slag, så det börjar finnas ett antal av dom i huset.
Har vaknat tidigt idag på grund av myrkryp i benen. Risken är att jag blir lite "kantig" också idag. Tur att jag kan fotoblogga lite, så blir humöret bättre.:)
Här i Tisdagstema hitta du fler kantiga ting.

Fototriss 94 - Stark

Fototrissbanners

I Helena FOTOTRISS idag är det STARK som är aktuellt.
Eftersom förkylning florerar lite överallt har jag inriktat mig lite på botemedel för det.

Bild nummer ett är kryddor jag har inhandlat och ska sätta i landet så småningom när det blivit lite varmare. Kryddorna innehåller en hel del C-vitamin som säjs vara en stark komponent för att hålla immunförsvaret igång och mota infektioner.:) Vissa har också en stark smak.

Bild nummer två är en kombination av Minttu som är en mintsmakande alkoholdryck,  den sanerar nog svalget, samt Echinaforce som är starka droppar som ska jaga bort baciller.

Bild nummer tre är en blomma med starka färger som gör en glad och då piggnar man förhoppningsvis till snabbare.

Som ni förstår är det här en ytterst alternativ behandling men varför inte prova? Man säjer ju att hosta går över efter en vecka med hostmedicinbehandling och efter sju dagar utan behandling.:)Här i FOTOTRISS hos Helena hitta du fler foton på temat STARKT.

Inspiration och Kreativitet - Vår

VÅR. Det är temat i Inspiration och Kreativitet hos Nina Xi.

Det är helt underbart att det är vår! Det här är mina spirande tulpanknoppar i rabatten. Här i norr är ju våren inte så tidig som i den södra delen av vårt land, men nu är den på gång även hos oss.

Bild nummer två visar hur det ser ut på sjön vid stugan när värme och kyla möts. Det här fotot togs i torsdags. Idag är all is i stort sett borta och jag sitter på altanen och bloggar. Det är 18 grader varmt. Underbart!
Här hos Inspiration och Kreativitet hitta du fler Vårfoton

Show me yours - Djur

Temat idag hos whatthefuck.dotcom är DJUR.
Mitt bidrag blir en bild på en liten filur som är husdjur hos våra släktingar. Den här dagen hade han varit ute och roat sig i den nyss framtinade leran. Ett säkert sätt att slippa badet, trodde han, var att krypa in under soffan.:)
Han är en riktigt go liten krabat! Tyvärr åkte han på en tvagning i alla fall.
Här hos whatthefuck.dotcom hittar du fler djurfoton.

MusikOfotoautomaten - Rockabilly

I dagens MusikOfotoautomat hos Pialotta är det Rockabilly som gäller. Det lyssnade jag mycket på tidigare och gillar den sortens musik fortfarande även jag inte spelar dom låtarna så ofta numera.
Jag tänkte det här skulle bli lätt men där tog jag miste. Försökte hitta lite udda aktörer för att få lite variation, men det var inte så lätt att hitta riktig rockabilly.

En riktigt gammal låt med Loretta Lynn får inleda. Den är kanske mer Country än Rockabilly men gränsen är ibland hårfin.
Hon sjöng ofta låtar med ett samhällsbudskap och var kanske lite kontroversiell på sin tid. Jag gillar hennes stil.

Sedan blir det Waylon Jennings presenterad av Johnny Cash  som sjunger en låt om Hank Williams,  "Are you sure Hank ment is this way."

Till sist blir det en låt med rockabilly/ bluegrass av en för mig okänd grupp Joliff band, Mountain Gospel Music. De visar en enorm spelglädje.

Bilen här nedan tycker jag är riktigt läcker och minner om gamla tider. Har turen att bo inärheten av en klubb för veteranbilar så jag fotar då och då. Hoppas att ägarna inte misstycker, men jag är full av beundran för dom gamla åken.:)
Hann väl åka med i någon raggarbil i min ungdom och dom var ju coola redan då. Tyvärr var dom väl inte alltid i bästa skick utan stannade av och till och fick "skjutas" igång. Medföljande tjejer behövde dock aldrig skjuta på. Killarna var gentlemen på den tiden. Kanske är dom det idag också, vem vet.:)

Här
 hittar du mer Rockabilly

Saturday Mix # 11 - Flying stuff

Dags för Saturday Mix hos Shannara. Temat är FLYING STUFF.
Igår provade jag att fota våra små fågelvänner som håller på att bygga bo under vårt altantak i stugan. Dom är snabba dom små rackarna så jag lyckades inte fånga dom i flykten trots att dom flög ut och in i boet.
Till och med på backen var dom rätt rörliga, så dom lever till fullo upp till uttrycket "Flying stuff."

Förevigade också en spyfluga i rörelse, så resultatet blev mer åt det abstrakta hållet.:) Dessa djur tillhör inte mina favoriter!

Här hos Shannara i Saturday Mix hittar du mer Flying stuff

Macro Lovers # 22


 

Till Macro Lovers hos Birgitta har jag valt att fota min lilja som har låtit sina knoppar slå ut i full blom.

Det är så härligt nu med alla blommor som vaknar ur sin vinterdvala. 
Påskliljan, (som är rätt sen i år och nästan blev Pingstlilja), som har slagit ut i min blombänk  har jag fotat från knopp till blomma. Det är så roligt med macrofotande att man nästan blir "som besatt." Kameran är med helatiden.:)

Det blev många foton idag. Måste visst lägga in ett som jag har laborerat med. Det kanske inte blev så snyggt och dessutom rätt onaturligt, men det är spännande att testa redigering också. Resultaten växlar.:)


Här hos Birgitta och MACRO LOVERS hittar du fler foton.

Ordlös onsdag - Blått är flottHär i Ordlös Onsdag hos Susanne finns fler foton i BLÅTT.

Myshelg
Helgen så här långt har varit skön och avkopplande. Vår dotter är hemma på besök och vi har haft det trevligt och mysigt. I går var det shopping på stan och även ett besök på handelsträdgården. Jag fick god hjälp att snygga till på altanen så idag har vi mest njutit av sol och väme där och kopplat av. Tilläggas bör  att altanen är inglasad. Det är inte riktigt så varmt ute än även om solen gassar.:)

Det blev också lite tid till SPA eftersom dottern skulle på klassreunion på lördagskvällen.Tror säkert att ansiktsmasken hjälpte.:)Det här är kvalitetstid. När man inte kan träffas så ofta är det desto mer härligt när man kan ses och kan göra roliga saker tillsammans. Tack och lov finns ju både telefon och dator numera så avståndet känns inte så långt.

Båda våra barn bor långt hemifrån men det är alltid roligt att träffas och umgås live, så att säja.
I slutet av maj ska jag åka ner till hufvudstaden och hälsa på och det ser jag fram emot. Det blir inspektion av deras nya jobb och bostäder.:)
Man får vara tacksam för att få umgås med dom och följa deras väg i vuxenlivet. Det har blivit snälla och trevliga vuxna av dom tonåringar man inte var säker på hade uppfattat något av det man ville förmedla till dom.:)

Så kram mina älskade barn!


Fototriss 93 - Skyltar

Härligt, nu är det dags för FOTOTRISS. Temat är SKYLTAR.

Har botaniserat  bland blommor under dagen och nu lite kring foton på skyltar . Det blir arkivbilder från sommaren som gick eftersom jag inte har så många nytagna bilder på roliga objekt. Vi var på besök vid Varuträsk stengruva och hittade en trevlig skylt där. Diamantfyndet skulle jag nog gärna följa upp.

De övriga två bilderna är från Fällfors, ett litet samhälle utanför Skellefteå där man har en fin laxtrappa som besöks av många under sommaren.
Dom hade också en underlig hastighetsskylt där som en av våra unga släktingar uppmärksammade.:)
Här i FOTOTRISS hittar du fler foton på temat.

Inspiration och Kreativitet 14 - Bakifrån

Dagens tema i Inspiration och kreativitet är BAKIFRÅN.
Jag letade i mina foton och hittade bara det här med renarnas baksidor. Försökte fota dom någon dag i mars men dom hann vända på sig så det blev detta resultat. Nästan lite obcent så jag gör inte större bild än så här.:)

Under vintern har vi haft rätt många renar nere vid kusten eftersom det varit en snörik vinte och dom har svårt att hitta mat i fjälltrakterna.
Den här vintern har jag sett flera vita renar och det har faktiskt inte hänt tidigare. Har fotat dom vid några tillfällen. Enligt samerna är det något speciellt med dom.

Nu är jag faktiskt rätt nöjd över att snön och renarna dragit sin kos och våren är här. Vi får vänta lite längre på alla blommor och blader här uppe i norr, men den som väntar på något gott.....Här
 i Inspiration och kreativitet hittar du fler foton med motiv bakifrån


Saturday Mix #10- Numbers

Hos Shannara är temat idag NUMBERS.
Mina fotomappar med innehållande datum får illustrera temat idag. Har använt bildredigeringen för att få lite annat mönster i bilden.
Här hos Shannara och Saturday Mix hittar du fler inlägg.

Show me yours - Bräckligt


Temat i dagens utmaning hos whatthefuck.dot.com är BRÄCKLIGT.
Det här är ett glas som jag målade under förra terminens målningskurs. (En jätterolig sysselsättning)!
Det är rätt bräckligt och fick stå modell idag.:)

Att livet i sig är bräckligt får man då och då en påminnelse om.
Har idag fått vi fått veta att en av våra närmaste vänner har fått lungcanser. Han har aldrig rökt och har levt ett sunt liv och ändå får han den sjukdomen. Det gör att jag stärks i min fatalistiska övertygelse att man har en tilldelad tid.
Just nu är vi allvarligt omskakade och ledsna.


Här hos whatthefuck.dot.com hittar du fler bräckliga ting

MusikOfotoautomaten/ Orginal + Cover

Dagens tema hos Pialotta och  MusikOfotoautomaten är Orginal + Covers.

Jag har valt lite äldre musik till inlägget. Det finns många fina låtar som skulle platsa, både nya och äldre, men eftersom dom här inte spelas så ofta nu kan dom få komma till heders idag.
Det ska bli spännande att se och höra övriga inlägg. Hinner nog inte kolla förrän imorgon kväll, men får väl njuta desto mer då.:)


En av mina favoritlåtar sedan tidigare är Coat of many colours av Dolly Parton, för jag tycker den har ett fint budskap. Shania Twain har också spelat in den så jag har lagt in den versionen i inlägget denna gång.För länge sedan spelade Niel Zedaka en sång som heter "Breaking up is hard to do." Den gillade jag när det begav sig och sedan har även the Carpenders spelat in den. Det blir Niels version ni får lyssna till här.


 

Den tredje låten måste bara bli Leonard Cohens "Halleluja" eftersom det är min favoritlåt. Cover finns inspelad av Justin Timberlake.
 OBS! Klicka inte på texten som dyker upp i videon. Då kommer det in ett helt annat inslag. Vänta bara en stund så fortsätter låten Hallelujah.

 

Här hittar du fler inlägg hos MusikOfotoautomaten.

Fredagsfärger - svart och vitt

Dagens tema i FREDAGSFÄRGER är SVARTVITT.
Det här är ett fat som jag målade för något år sedan och ljusen är nyligen inhandlade på IKEA.Här i FREDAGSFÄRGER hittar du fler svartvita alster

Fredagstema - form

Idag är temat hos Sinneskatten är FORM .
Dom här skulpturerna har jag fotat på olika promenader. Björnen är från ett bostadsområde utanför Luleå och damen från Skellefteå.
De har lite olika former och jag har laborerat lite med färgsättningen. Dom är mest svartvita även oredigerade, men omgivningen har lite mer kulör på orginalfotot. (Lägger till det oredigerade fotot på björnen. (Vet inte om det blir bättre eller sämre.)
Till sist skickar jag med ett foto som jag även lagt in på annat tema idag, men som passar till FORM också.


Här i FREDAGSTEMA hittar du fler foton.

Macro Lovers 21

Nu är det dags för Macro Lover hos Birgitta. Temat är valfritt.
Jag väljer att närgranska mina nyinköpta pelargonier eftersom jag inte har hunnit införskaffa fler blommor än. Helgens vita lilja har jag förärat min svägerska så den kan jag inte använda som objekt just nu.
Blommor i alla färger och former är tacksamma objekt men ännu är det för tidigt att plantera ut något i trädgården så det blir mest krukväxter som får "florera" i bloggen.:)

 

Här hos birgitta i MACRO LOVERS hittar du många vackra foton.


Ordlös Onsdag - Grönt är skönt


Här hittar du fler inlägg i ORDLÖS ONSDAG hos Susanne


Tisdagstema - Vatten

Dagens tisdagatema är Vatten. Jag kände för att öppna dörren för våren.
Bilden är från sommaren, men snart kan man kliva ut på altanen och se öppet vatten och "öppna landskap."
Jag längtar!

Här i Tisdagstema hittar du mer bilder på VATTEN.

RSS 2.0