Fototriss 76 - Tillsammans

Årets sista fototriss. Temat idag blev TILLSAMMANS.

Det har varit roligt att följa alla vackra, spännande och uppfinningsrika fototrissar under året.
Det är helt fantastiskt inspirerande att se hur många variationer det kan finnas på samma tema.

Nu stundar Julen och jag skulle önska att alla kan få en trevlig, avkopplande och fridefull JUL. Det är ju tyvärr inte alltid så.

Vi åker till våra barn i Stockholm och firar med dom. Jag ser verkligen fram emot det. Just nu är det visst snö där nere också. Det vore trevligt om den låg kvar ett tag.

Så jag önskar Er alla en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !


Det blev en salig blandning av tolkningar av dagens tema, men tillsammans kan vara så många olika saker.
Bild 1: Dom enskilda blommorna bildar en riktig julbukett tillsammans

Bild 2: Vi åkte med våra ungdomar till Bulgarien 2008 och hade en trevlig, mysig och avkopplande vecka tillsammans i Golden Sands

Bild 3: 2007 åkte vi till Thailand tillsammans med några av våra släktingar. Det var en härlig resa och på en utflykt träffade vi på dessa apor som sprang omkring och busade.








Om du klickar här hittar du fler foton

Fredagsfoto 2009 12 18 - Missöde eller Misslyckande

Tyvärr hade jag inte varit så flitig på att fota missöden. (Om man bortser från en del mindre lyckade foton).
Det får bli den misslyckade pannkakan som blev väldigt välgräddad pga kommunikationsbrist mellan min man och mig. Den blev rätt bränd men efter en viss kirurgisk insats och extra sylt gick den att äta.





 Fler bilder på missöden kan du hitta här

Torsdagsfoto 19 - Julstämmning

Till temat JULSTÄMMNING har jag valt att fota hustomten.

Han har varit med för ett tag sedan, men då var han vit och omålad. Nu får han vara lite iframkant och symbolisera Julstämmningen.

Eftersom han är lite ensam på bilden får kollaget nedan följa med.
Längst upp till vänster är det julklappspaketen till arbetet. Adventsstjärnan på höger sida, blommorna och ljusen har varit med i några de senaste veckornas bildteman. 

Det har snöat och är nu ganska kallt så det ser ut att bli vitt och vackert i Jul. Hoppas att alla får en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !







Fler bilder som ger oss julstämmning hittar du här

Ordlös onsdag - Eftermiddag 09 12 17





Fler foton med samma tema hittar du här

Tisdagsfoto 2009 12 15 - Ur fokus

Den här bilden togs när jag försökte fånga en släkting och hans hund på bild. Det var nysnö och hunden var överlycklig och väldigt snabb. Det här blev ett av de sämsta försöken. till sist fiick jag ett lyckat foto också, men det platsar inte i dagens tema.





 Fler mer eller mindre fokuserade bilder hittar du om du klickar här

Söndag 2009 12 13 - Lucia

Helgen har varit vilsam och avkopplande. Vi har firat Lucia tillsammans med TV:n samt njutit av glögg, pepparkakor och lussebullar.
Adventsljusen har tindrat och vi har gjort allt vi kunnat för att få fart på julkänslorna.

Det är lite svårt att hitta någon direkt julstämmning när det mest är regn, grått och ruskigt ute. Lite hjälp på traven får man dock av alla trevliga fotobloggare vars underbara bilder, många med just julmotiv, glädjer en.

I fredags såg vi på upplösningen av Idol och jag måste säja att det var en jämn kamp om segern. Duktiga killar båda två. Vinnarlåten är kanonbra.

På lördagkväll hade vi goda grannar på besök och det var trevligt.
Lördag och söndag har vi tittat på vintersport på TV. Man blir verkligen imponerad av alla våra duktiga idrottsmän och kvinnor.

Så nu är helgen slut och det är bara att rusta sig för kommande veckas arbete. "Ny vecka, nya glädjeämnen."


Fototriss 75 - Glitter

Dags för en ny fototriss. Det är alltid lika spännande att se vilket tema Helena har kommit fram till denna gång.
GLITTER är det som gäller.

Den första bilden får bli en adventsstjärna som speglar sig i fönstret. Bild nummer två är ljusen som glittrar i glasen och den tredje är ljung i en kruka på altanen. 










Klicka här så hittar du fler foton på detta tema.

Fredagsfoto 2009 12 11 - Ljus


Veckorna går så fort och nu är det dags för ett nytt fredagstema. Denna gång blir det LJUS.

Tänk vilken tur att vi får ha alla adventsljus och stjärnor när det är så mörkt. Vad det skulle kännas trist annars. Det livar upp att få pynta lite nu när det närmar sig JUL.

Testar här en lite annan variant på adventsljuset .






Fler LJUSA idéer hittar nu om du klickar här

Torsdfagsfoto 18 - Vitt

Dagens tema från Birgitta är VITT. Det finns rätt många alternativ på det temat, men det gör inte alltid valet lättare. Det får bli det här fotot på kissen som njuter av vilostunden som illustrerar mitt bidrag idag.

Det togs i somras när han hade varit ute på "walk about" och kom hem rätt trött och hungrig. En tupplur på maten gör susen.





Om du klickar här hittar du fler vita foton

Ordlös onsdag 2009 12 09 - Ensam





Fler bilder på temat ENSAM kan du hitta här

Tisdagstema 2009 12 08 - Vägg

Tisdagstemat för dagen blev VÄGG.

Hittade en bild av en fondvägg som vi hade på 70-talet. Den får bli mitt bidrag denna gång



Fler bilder på väggtemat hittar du här

Ny vecka stundar

Ja, så går helgen mot sitt slut och det är bara att ladda upp för en ny arbetsvecka.
Helgen har varit trevlig, skön och avkopplande.

Fredagen gick i den totala avslappningens tecken med en god men snabbt tillagad middag. Sedan var det dags att för att försöka hålla koll på både På Spåret och utgången av Idoltävlingen. Det blev lite snärjigt, faktiskt.

På lördag var jag ute på stan med mannen och vi handlade lite julklappar. Vi träffade också en vän på vår väg så vi följdes åt och tog en fika tillsammans. Det är alltid mysigt att gå på café, tycker jag. Kaffe och en lussebulle blev det, helt enligt årstiden.
Senare på kvällen firade vi "lilla Julafton" med goda vänner. En tradition sedan 22 år tillbaka.
Man  kan ju tycka det var i tidigaste laget med julfirande, men deras barn kommer hem till Jul och vi åker till Stockholm till våra, så det var enda helgen som passade.

I morgon på jobbet blir det till att planera vidare för kommande års aktiviteter för vår verksamhet. På kvällen är det sista kurskvällen för porslinsmålningen före Jul. Då kommer min förhoppningsvis färdigbearbetade tomte att få följa med hem.
Det är hur roligt och avkopplande som helst att få måla på glas och porslin och bara engagera sig i det man gör för tillfället. Två timmars lycka i veckan är inte så dumt. 

Naturligtvis finns det ju mer som är roligt förstås, inte minst bloggar och fotoutmaningar.

Det finns så många duktiga fotografer och jag tycker det är så intressant att se alla fina och kluriga foton som lagts ut på olika teman och utmaningar. Själv är jag ju nybörjare och har först på sista tiden haft en rätt bra kamera. Jag ser och lär och hoppas att kunna förbättra mina fotografier efter hand.

Ser fram mot en bra vecka och nya möjligheter.

Fototriss 73 - Triss


Så var det dags för en ny fototriss.

Detta blir en rätt udda kombination, men dom får symbolisera temat för dagen. Ljusen är ju härliga att tända nu i vintermörkret. Tomtarna är lite strama och har varit med i trissen tidigare, men jag gillar dom. Orkidén blommar för fullt just nu och har tre stänglar, så den får också vara med.

Dessutom får det bli triss i foton.




Tävling ingår i dagens trisstema i samarbete med Pixopolis som du hittar här



Fler trissar hittar du om du tittar här

Inspiration och kreativitet 18 - Ljus

Temat för inspiration och kreativitet denna vecka är LJUS.

Det är alltid lika spännande att försöka hitta ett lämpligt foto. Har funderat på lite olika motiv till temat för dagen och bestämde mig till slut för bilden av den här rosen. Den står mitt under en adventsstjärna som lyser upp.




Utanför fönstret där rosen står finns ett träd där grenarna just nu ser ut så här.









Många spännande och vackra foton på temat LJUS hittar du här

Fredagstema - Förväntan 2009 12 04

Spännande med ett nytt tema att försöka tolka. Idag är det FÖRVÄNTAN.

Eftersom jag inte har några bra bilder just nu på förväntansfulla människor så vill jag presentera den blivande hustomten denna Jul.

Jag älskar att måla på glas, porslin och annat man kan kludda på så just nu är det tomten som gäller. Han längtar nog efter att få lite fler anletsdrag och min förväntan är att han blir färdig senast nästa måndag. Om han inte spricker i bränningen kanske han kan få stila på bild längre fram mot JUl.






Fler bilder med fototemat FÖRVÄNTAN hittar du här

Torsdagsfoto 17 - Rött

En bild utifrån Birgittas tema för dagens torsdagsfoto.  Tagit kort på min väninnas fina julblomma. Rött lyser upp och man känner sig lite piggare.





Fler foton i temat RÖTT hittar du här

Ordlös onsdag - Spår, 2009 12 02

Dagens bidrag till ordlös onsdag får bli dessa bilspår



Fler vackra bilder med olika spår hittar du här

Tisdagsfoto - Spegling, 2009 12 01

Det här får bli mitt bidrag till tisdagstemat "spegling." Himmel och vatten är alltid spännande för de förändras hela tiden. En bild från sommarlandet. Alla årstider har sin tjusning, men nog längtar jag lite efter sommar.



Fler foton i temat Spegling hittar du här

Tillbakablick - december 2008

Tänker tillbaka till december 2008 när jag fotade den här bilden från vår altan. Det var i mitten av månaden och vi hade snö och frost i träden. Tiden går verkligen fort och det är inte långt kvar till Jul. Hoppas det ser ut så här, så vi får en vit sådan.





Fler tillbakablickar hittar du här

RSS 2.0