Torsdagsfoto -Stillhet och tystnad

En tidig morgon i Åre i maj 2007. Allt var stilla och tyst.Ibland är det skönt att vakna tidigt och få en stund för sig själv. Man behöver tystnad för att kunna ladda batterierna och möta sina medmänniskor och livet med positivitet och förståelse.

Fler inlägg hittar du här

Tävling med tvspelsweb.se

Ordlös onsdag - Alltid


Fler ordlösa bidrag hittar du här

Pannkaka

Det var år och dag sedan vi åt ugnspannkaka. Någon på jobbet hade en sådan i matlådan och jag blev sugen på att laga det till middag. Gärna med lite stekt bacon till.
Efter att jag gjort pannkakssmeten gick jag till datorn för att skriva en liten rad i bloggen. Min bättre hälft erbjöd sig att stoppa in ugnsplåten när ugnen uppnått rätt gradtal. Så han gjorde. Jag blev dock efter ca 20 minuter varse en bränd doft som spred sig ända ner till de nedre environgerna där jag nöjt satt framför datorn.
En telefonerande broder hade upptagit mannens uppmärksamhet. Hans luktsinne verkade också vara upptaget.
Alltså skyndar jag upp och finner en fin väl "uppstigen" pannkaka i övre delen av ugnen. Ganska brun både här och där. Kanske går den att avnjuta efter lite plastikkirurgi. Annars blev det just PANNKAKA.Om du vill hitta mer lyckade kokkonster kan du klicka här


Fototriss-rosa

Dagens tema om rosa bandet tycker jag känns väldigt angeläget.


Denna kamera har varit mig till stor glädje eftersom jag älskar att fota det mesta som kommer i min väg.
Blommorna nedan får lysa upp hemma nu på höstkanten Fler fototriss kan du hitta här

Mit liv som chef, eller var det hund ?

Det har varit en rätt turbulent vecka med många olika brännande frågor att tampas med. Det mesta går bra , men relationer människor emellan kan vara knepiga att reda ut ibland.

För egen del är det inga direkta bekymmer utöver sådant som "ingår i paketet." Vissa saker får man helt enkelt acceptera. Men man ska vara effektiv, kompetent, visionär samt gärna också "doer", tolerant, stryktålig, tydlig, visa respekt, stötta och berömma, stark och helst också snygg.
Faller nog på fler punkter men faramförallt det sista.

Det är faktiskt så att man kan undra om det "hundliv" man upplever emellanåt väger upp det positiva. Nu raljerar jag naturligtvis, men faktum är att när det uppstår konflikter mellan grupper eller personer suger det en del kraft att få ordning på sakernas tillstånd. Allas delaktighet för att få allt att fungera är nödvändig. Min största förhoppning är att man ska kunna arbeta tillsammans på arbetsplatsen, hjälpas åt och känna att alla kan trivas på sitt jobb.
Man har samlats på en arbetsplats utifrån olika anställningskriterier och får vara tillsammans med människor man kanske inte skulle umgås med annars. Det är viktigt att man är professionell som medarbetare och behandlar varandra med respekt. Trivs dock fint med mitt arbete för det mesta. Tycker också bra om människorna omkring mig och önskar att det smittar av sig på alla. Igår hade det mesta rett upp sig så: "Slutet gott, allting gott !" 

Ibland kan ju trätor bero på missförstånd. Ett exempel på att kommunikation inte är så lätt hittade jag på webben

Hundtelegram
En hund kommer in till telegrambyrån, tar fram ett formulär och skriver:
  "Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov. Vov."
Telegrafisten tittar på papperet och förklarar artigt: "Det är bara nio ord. Du kan skicka ett "vov" till för samma pris.
"Men", svarar hunden, "då får telegrammet helt fel betydelse".


Kanske är det så att lite turbulens kan vara bra och gör att vi tillsammans hittar nya sätt att se på saker och ting.
 
Välkomnar en skön och lugn lördag med lite pyssel i all enkelhet och en god bok. Boken som jag läser just nu är mycket bra och heter I den innersta kretsen, skriven av Viveka Sten. Har tidigare läst hennes debutroman, I de lugnaste vatten, som var väldigt spännande och med intrssanta och känsliga skildringar av personerna i boken., Hitta fler böcker av henne här

Ordlös onsdag - kväll
Bild från en stämmningsfull sommarkväll

Fler inlägg hittar du här

Respektera din nästa

Läser idag nya inlägg i bland annat Expressen om Burk-Kurt i Skellefteå. Tänk att han idag är kändis och förstasidesstoff i media. En stillsam man som inte gjorde någon förnär medan han var i livet.
Många såg honom över axeln som en mindre värd person eller "ett orginal." Det var inte många som brydde sig om honom eller pratade med honom. Ett och annat glåpord har han nog också fått utstå.
En släkting har hållit kontakt med honom och varit hans vän när han inte hade mer än en samling burkar och det värmer ju ens hjärta.

Tänk så många ensamma människor det finns i vår omgivning. 

Jag tycker att MAN SKA RESPEKTERA VARANDRA och inte döma andra människor utan vara lite vidsynt.
För att ta till en annan klyscha: "Inte döma hunden efter håren."

Mer om detta läser du här

Fototriss -Rost

Här kommer mitt bidrag till veckans fototriss. Har fotograferat på min svågers bondgård och dessa föremål kommer från hans avlagda maskinpark.


Det här är skopan till en mindre grävmaskinHär har vi profilen på samma grävskopaVad denna manick använts till kan jag inte förklara. Finns dock på samma plats som grävskopanFler bilder från fototriss hittar du här

Ordlös onsdag - Höst och höstfärger
Se fler höstfärger här

Fototriss - så här ser det ut där jag är idag

Har idag varit ute vid sommarstugan och njutit av en klar men något kylig dag. Härligt frisk luft och vackert i naturen. Alla bilderna är tagna i dag vid samma sjö. Olika stadier av nattfrost har brett ut sig och mitt på dagen var det en grad varmt.


Härligt med kontrasten av frost i träden samtidigt som höstgula löv fortfarande lyser på solsidan
Båten är uppdragen och har gått i ide fram till nästa vår
En tunn isbeläggning har bildats vid strandkanten. Snart kan man åka skridskor runt sjönFler bilder av fototriss hittar du härhttp://fototriss.blogspot.com/


Från häxdoktor till rymden

Vi lever i en minst sagt komplicerad värld. Själv har jag en hel del huvudbry utifrån sparkrav som ställs på vår verksamhet och det är inte så lätt att klara dom utan att människor far illa. Man önskar att det fanns en trollstav att tillgå ibland.

Kanske kan man göra som Ronaldos, (fotbollsspelarens), antagonister gör för att stoppa honom. Man anlitar en häxdoktor. Det finns också dom som har högre vyer och har hittat en ny ring kring Saturnus. Ringen är enorm, men kan bara ses i ett speciellt ljus. Det får en att inse att man är väldigt liten i det "stora blå." Så om man inte hetsar upp sig i onödan utan tar det lugnt kan vad som helst hända. Ett under kanske. Upplevde faktiskt ett litet sådant häromdagen.

En av de anställda blev akut och hastigt sjuk. Vikarie finns normalt sett aldrig att tillgå i all hast. Döm om min förvåning när jag efter två timmar får ett mail från en person med rätt utbildning och erfarenhet som vill komma och arbeta hos oss. Hon blev nog lika förvånad när hon några minuter senare blev erbjuden att komma och vikariera för att sedan om det gick bra stanna under tiden för sjukvikariatet. Det var faktiskt ett "Hallelujamoment."Tillbakablick -oktober 2008

Min väninna och jag åkte på en mycket välbehövlig resa till Pärnu i Estland i början av oktober 2008.
Hösten hade varit ganska hektisk och krafterna böjade tryta lite. Vi fick samla kraft både med att bli ompysslade på SPA-avdelningen och gå långa promenader i vacker och lugn miljö. Dessutom är det ju alltid skönt att tillbringa tid med en god vän. Båtresan mellan Tallin och Stockholm var också en fin naturupplevelse.
När jag ser den här bilden kan jag känna lugnet och glädjen från den resan.

För fler tillbakablickar, se http://exponerat.blogspot.com/2009/10/tillbakablick-oktober-2008.html


Fototriss - Inspirationskälla

Glasmålning är en av mina mest inspirerande och avkopplande fritidsaktiviteter. Därför passar veckans tema i Fototriss, inspirationskälla, mycket bra!

Dessa alster är mina egna. Nu under hösten kommer jag även att fortsätta med mitt målande. En ljuvlig sysselsättning!
Sköna söndag

Vaknar idag av en våt puss i ansiktet. Det är min dotters katt som hälsar mig välkommen till en ny härlig dag.

Efter en rätt intensiv konferens i fredags avslutade jag veckan med en supertrevlig kväll med mina ungdomar. Vi gick ut och åt en fantastisk middag med mycket trevlig service på en av huvudstadens mer fasionabla matställen. Både min dotter och son har närstående födelsedagar, så det passade ju bra med gemensam födelsedags-middag. Alltid roligt att ses !

På lördagen åkte sonen till London med en kompis för att se på fotboll. Dotten och jag gick på SPA. Ljuvligt ! Känner mig som ny.

Stannat i Stockholm över helgen och åker hem sent ikväll. Tänkte vara ledig imorgon också. Det är länge sedan
jag kunde vara hemma och ägna mig åt hemmets vrå en vanlig vardag.


RSS 2.0