Monday, monday

Så börjar en ny vecka igen!
Måndagen är alltid lite tung även om man har haft en lugn och skön helg. Det är fullt ös och man får hänga med så gott det går.

Idag träffade jag en äldre dam på jobbet som var så god och glad att det sken om henne. Det smittade av sig och jag kom på mig att småle flera gånger under dagen.  Måndagen gick som en dans.

Det säjs att man ska ställa en spegel framför sig där man brukar vistas på arbetet. Som man ser ut när man tittar i den på morgonen, så blir ens dag. Jag har inte provat, men vem vet....

Tänk vad ett leende kan göra!)
Fototriss del 116 - Skräck

FOTOTRISS hos Helena har Christian Henningsson föreslagit temat SKRÄCK.

Det finns mer och mindre allvarliga saker man kan känna skräck inför. De stora är väl oron för världsfreden och allt otäckt som krig och människors elakhet ställer till med. Vi har det ju förhållandevis bra på det viset här i Sverige.

Sedan kan man förstås känna skräck inför olika situationer man ställs inför. Det är ju så olika hur människor har det. Alla har nog haft besvärligheter, men vissa verkar råka ut för mer än andra.

Bidraget till fototrissen blir dock mer av det ytligare skräckslaget. Eftersom det gärna skulle vara nya bilder får jag använda motiv från en lokal jag besökte i fredags. Dom här gossarna skulle då sätta skräck i mig om jag mötte dom på stan en mörk kväll.:)
Den första ser faktiskt rätt mordisk ut och vad ska han ha schalen till? Den andra ser snällare ut, men han har ju en lika stor maschete som Crocodile Dundee.
Den sista bilden på spökdamen är rykande färsk och fotograferad nästan i skrivande stund. Jag blir riktigt rädd själv när jag ser den.:)
 Här hittar du mera skräckbilder

NF Macro #11

I dag är det första advent.

Helt otroligt vad tiden går fort. I fredags blev det dags att se över adventsdekorationerna. Som alltid var det en och annan trasig lampa till ljusstakarna. Så det blev att pallra sig  ut och köpa nya. Då hittade jag en adventsstjärna på fot som verkligen pockade på att bli inhandlad. Sagt och gjort! Det blir en närbild på den som får agera Macro idag.

Trevlig första advent!

Här hittar du andras Macrofoton hos NATURE FOOTSTEP


Show me yours - Sport

Dagens ämne hos whatthefuckdotcom och Show me yours är SPORT.

Det visar sig att jag inte har speciellt många sportbilder på lager trots att jag faktiskt är intresserad av flera olika sporter.
Så det får bli den här bilden som är tagen i Shanghai. Drakflygarna var i full gång på talarnas torg. Vet inte riktigt om drakflygning är en etablerad sport, men det är roligt att titta på i alla fall.
Jag fick bara med en drake på den här bilden och inte flyger den heller, men den ser riktigt grym ut.:)


Här hittar du andras fototn

Fredagstema - Advent

Dagens tema hos Sinneskatten och Tema Fredag är ADVENT.

Det blir min alldeles nyinköpta adventsstjärna som får illustrera det. Jag älskar Advent och adventsljus. Det behövs något som lyser upp vintermörkret.

Hoppsan! Tomten hängde visst med på ett hörn. Jag brukar inte ha så många tomtar framme och inte så här tidigt.
Men det här är min favorit.:)
Här i Fredags Tema hittar du mera adventsmotiv

Musik & Foto - Bjud upp till dans

Idag föreslår Pialotta att vi  bjuder upp till dans.Jag har tyckt om att dansa till bra musik och förr var vi rätt ofta ute och svängde våra lurviga.
Numera blir det mest om man är på fest i något sammanhang.

Ett band som jag ofta lyssnade på när det begav sig var Max Fendeders. Det här är inte en av deras bästa låtar, men den är lite "annorlunda."

Lasse Stefanz tycker jag har gjort många fina danslåtar och den här gillar jag absolut.

Den sista med Streaplers tycker jag är en svängig låt som får det att rycka i benen.:)
Här
hittar du mer dansmusik

Ordlös Onsdag - Vintage


Vintage

Här i Ordlös Onsdag hittar du andras foton på Vintage

En helt vanlig tisdag

Fullt ös från morgon till kväll!

Nu är jag i alla fall hemkommen och har fått mat i magen. Sitter i lugn och ro framför datorn med fin musik på Spotify och försöker hitta bilder till dagens bloggtema. Ska också göra en tur runt och kolla in alla bloggar jag missat under helgen. En intressant stund med andra ord.:)

En paus blir det för att kolla på "Halv åtta hos mig." Ett härligt avslappnande och roande program där Helge förgyller programmet med sitt småpratande.
Fina tips på god mat kan man också få sig till livs.Jag har också haft glädjen att bli en av tio bidrag till omröstning hos whatthefuckdotcom.

Om du vill kolla in eller rösta på tävlingsbidrag :

Om du vill RÖSTA på mitt bidrag Nr 4, eller någon annans kan du titta in här:
http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2010/november/dags-att-rosta.html

Tisdagstema - Resa

I dagens TISDAGSTEMA är det RESA som ska illustreras.

Det får bli ännu en bild från min drömresa till Kina i tuppens år 2005. Kina är verkligen kontrasternas land och man kan resa både i tid och rum. Jag skulle gärna vilja åka dit igen för det är mycket kvar att se och uppleva.

Min kamera var inte så bra så alla bilder blev inte så klara i färgerna.Här i tisdagstema hittar du andras fotonFototriss del 115, Tävlingstema - En resa

I FOTOTRISS hos Helena denna vecka är det tävling. Jätteroligt!


Så här skriver Helena om TÄVLINGSTEMAT:
Denna veckas tema är EN RESA. Med tre foton ska du illustrera en resa. Men en resa behöver inte vara lång och gå utanför landets gränser, det kan vara resan från köket till vardagsrummet, från lantstället till staden. Och det kanske inte ens är en fysisk resa, utan en mental, en resa i livet. Eller något helt annat. Det finns verkligen en uppsjö av tolkningar - så tänk fritt och var kreativ när du tar dina trissbilder!
VINSTEN
Solresor - Resor med charter, sista minuten, hotell och flyg
Vinnaren får ett presentkort från Solresor, värde 3.000 kronor.
Presentkortet är giltigt i 10 år och gäller på samtliga resor i Solresors utbud. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

En resa till Rodos skulle vara helt underbart. Man kan alltid drömma.:)


Så till trissen:
På våren 2005 hade jag förmånen att få åka till Kina och bland annat se på en del av sjukvården där.
Det är nog min absolut mest intressanta resa hittills i livet. Besöket rörde sig kring Shanghai med omnejd. Man blev slagen av häpnad över hur gammalt och nytt trängdes med varandra. Tyvärr är nog tendensen att man rensar ut nästan allt det gamla i sin iver att modernisera.
Människorna var dock mycket vänliga och man kände sig välkommen.

Den första av mina bilder visar när vi var på besök på ett barnsjukhus och skulle få höra på ett föredrag om barnsjukvården på plats. (Som tur var hade vi en tolk med). :)Det här fotot visar ett av barnen på sjukhuset. Föräldrarna fick komma och bada barnen och dom fick babymassage.  Den här lille har just påbörjat LIVETS RESA.Här var vi på utflykt utanför Suzhou och besökte en miljö med gamla hus och gammalt levnadssätt. Deras resa mot det moderna samhället har bara just börjat. Det var oerhört spännande att åka med de gamla båtarna. Man kände det som om man befann sig i en sedan länge svunnen tid.

Här hittar du fler tävlingsbidrag

Värmde hjärtat

Tack Kerstin för den fina utmärkelsen!
 
Den värmde hjärtat och jag blev jätteglad. Det känns ju uppmuntrande att det kan var roligt att titta in här hos mig.:)
Jag brukar ju också hälsa på hos dig och hitta både vackra och roliga bilder och tänkvärda ord.
Så grattis till din utmärkelse. Du är väl värd den!

Jag väljer att tillägna utmärkelsen till Er ALLA som mer eller mindre ofta hälsar på här i min blogg. Jag tror inte jag klarar att bestämma vilka fem  jag ska skicka till.:)

I utmärkelsen ingick att beskriva tre av mina intressen.

Jag älskar att fotografera och fotobloggandet är det intresse som jag ägnar mest tid åt just nu, (även om jag inte hinner med så mycket som jag önskar).
Det är så inspirerande att se andras bilder och lära sig olika tips och knep. Dessutom är det både rolig och tänkvärd läsning.

Resa är ju alltid spännande och det gör jag gärna när tillfälle ges. Att se nya platser och träffa nya människor är både trevligt och lärorikt.

Familj och vänner är förstås det viktigaste att hinna med, så det är förstås det som ligger mig allra varmast om hjärtat. 

Sedan har jag en massa andra intressen också, men det får jag väl försöka få med i bloggen en annan gång.:)


Fullspäckad helg

Den gångna helgen passerade med blixtens hastighet.

Var på kurs hela helgen och det var långa men givande dagar. Har fått mig en hel del positiv boosting till livs och det är ju viktigt.
Bloggandet har däremot fått stå tillbaka men det blir till att ta nya tag. Visserligen blir det mest på kvällarna och helgerna jag kan roa mig med det, men så kommer det väl att vara en bra tid framöver. Det är också en källa till positiva känslor. Nu kommer snart första advent och det blir nog en hel del ljus och vackra dekorationer att se fram emot:)


Tema Fredag - Siluett


SILUETT vill Sinneskatten att vi ska visa i dagens Tema Fredag.

Det här är en bild från Stockholm tagen en vacker eftermiddag i maj. Vi hade varit och ätit en god middag och var ute på en promenad för att smälta maten och njuta av den vackra staden och gott sällskap.:)

 


Här i Tema Fredag hittar du fler siluetter

Ordlös Onsdag - SkyltarHär i Ordlös Onsdag hos Susanne hittar du fler skyltar

Tisdagstema - känslor

 I dagens TISDAGSTEMA är ska vi förmedla någon sorts känsla.
Den här bilden är tagen i tornedalen i slutet av september. Det var en plats med lugn och frid. Det är alltid nyttigt att stanna upp och bara finnas. Så det får bli min käsla för dagen. LUGN och FRID.
Här hittar ni fler känsloyttringar

Fototriss del 114 - Festligt

FESTLIGT är temat i veckans FOTOTRISS.

I oktober var min man och jag på besök i Stockholm och firade födelsedag och att våra ungdomar flyttat till var sin ny lägenhet.
Det var trevligt att träffas hela familjen och vi var på Mamma Mias föreställning med londonuppsättningen. Det var helt underbart att lyssna till all bra musik. ABBA var verkligen stora när det begav sig och nästan lika stora än idag.

Vi var ute och åt på Vassa Eggen i Stockholm efter Mamma Mia föreställningen och dottern och sonen bjöd på trerättermiddag dagen därpå. Vi var också ute på upptäcksfärd och promenerade i omgivningarna.  En underbar helg med andra ord.

Några har nog läst om detta tidigare, men dessa bilder på blommor, program till showen och dotterns varmrätt får illustrera FESTLIGT till dagens fototriss. Här hittar du fler FOTOTRISSBILDER

Show me yours - Fototävling -Färg

I Show me yours hos whatthefuckdotcom är det FOTOTÄVLING denna gång. Temat är FÄRG.

Det är Solentro som sponsrar med priserna:
Jag är med och tävlar hos wtfdc
i samarbete med solentro och jag väljer att göra en diktbok.

Mitt bidrag blir en bild av en gerbera som är en av flera blommor i en bukett jag fick förra veckan. Jag gillar dessa blommor för de finns i alla möjliga färgkombinationer. Tyvärr håller dom inte så länge. Kanske det beror på min brist på "gröna fingrar."

Här hos whattefuckdotcom och Show me yours hittar du fler bidrag till fototävlingen.

Inspiration & Kreativitet nr 7 - Skört

SKÖRT är ordet för dagen i Inspiration och Kreativitet hos Nina Xi.

Mitt bidrag får bli en komposition av en skör blomma, (miniorkidé), tillsammans med en parfym med fragil, skör doft.:)

Det finns så mycket stress och krav i människans tillvaro idag att man glömmer de små sakerna. Det gäller att lyfta blicken och öppna sinnena. Se det som är vackert, känna dofter, lyssna till andra och även till sina egna behov.

En av mina övertygelser är : Livet är skört, glöm inte att njuta av det lilla. Om vi väntar på det storslagna kan vi få vänta länge.


Här hos Nina Xi hittar du andras bilder

Musik & Foto / Cornelis Wreeswijk

I dagens Musik & Foto hos Pialotta handlar det om Cornelis Wreeswijk.Cornelis hade "många strängar på sin lyra,"och en fantastisk musikalisk ådra som har resulterat i många bra låtar.
Hans liv bestod av ständiga upp och nedgångar och han lyckades förmedla det i sin musik. Hans låtar kunde vara allt mellan smäktande och vackra till riktigt satiriska och han kommenterade ofta orättvisorna i samhället.

Mitt första bidrag blir ,"Veronica," en ballad Cornelis sjunger på sitt modersmål. En mjuk och vacker sång.

Andra låten, "Jag hade en gång en båt," sjunger han med Ann-Louise Hansson. Den lyssnade jag ofta till när den var som mest i ropet.

Det sista inlägget handlar om folks falskhet. Tyvärr är det väl inte helt ovanligt i dagens samhälle heller.
 
Här  hos Pialotta hittar du mer musik med Cornelis

Tema Fredag - Spegling

Hos Sinneskatten är det dags för Tema Fredag. SPEGLING är temat.

Två första bilderna kan ha funnits med någon gång tidigare i något tema. Dock inte den sista.
Jag längtar efter sommaren och den rofyllda tillvaron vid eller på sjön.
Tur att tiden går fort.:) Här i Tema Fredag hittar du andras foton på temat

NF Macro # 9

NF Macrobild i dag får bli blommor jag köpte före förra helgen. Jag vet inte vad dom heter, men jag tyckte dom var lite roliga och annorlunda.
 Här i NF Macro hittar du andras foton

Tisdagstema - Hemmagjort

I dagens tisdagstema är det hemmagjort som är på tapeten.
Min bild är fotad nu på morgonen. Har ätit gröt med hemmagjord hjortronsylt och mjölk. Det kändes som en bra start på denna dag.:)
Rusar nu iväg till jobbet. Blev lite sen pga fotandet.:)

Ha en bra dag!

Här i Tisdagstema hittar du mer hemmagjorda alster

Fototriss del 113 - Cool


I denna veckas FOTOTRISS har Helena utlyst en fototävling. Kul!
Temat är COOL.

Den som väljer vilka tio deltagare som har chansen att kamma hem vinsten är gästdomaren Whatthefuckdotcom, som var den som vann i förra tävlingen.
Grattis till vinsten!


VINSTENdenna gång är:

Kodak PlaySport ZX3 - en grym kompakt videokamera från Coolstuff.se. Inkl ett 8GB minneskort.       

Se vad du hittar mer på:  http://www.coolstuff.se/julklapparMitt bidrag den här gången blir bilder på tuffa motorkillar som jag har fotat när dom har samlats med en massa andra motorintresserade. Dom brukar träffas under sommaren och åka ut till olika utflyktsmål tillsammans. Har dock försökt sudda ut anletsdragen så dom inte blir så lätta att känna igen. Dom ser väldigt trevliga ut, så jag hoppas att mitt fotande inte får negativa följder.:)

Som jag berättat flera gånger tidigare gillar jag alla sorts gamla och coola motorfordon.

Tror nästan det är Clintan som poserar på bild nummer två.:)


CoolCoolareCoolast
Här hittar du andras coola foton

Stockholmsresan 2010 10 21

I slutet på oktober åkte min man och jag till Stockholm för att träffa våra barn och fira min födelsedag.


  

Det blev en helt underbar resa och jag ska minnas den for ever. Jag är så tacksam över min familj, mitt allt.
Kanske det låter pompöst men det är ju inte så ofta man säjer det. Man borde tala om för sina nära hur mycket man älskar dom lite oftare, men vi svenskar är ju lite lagom så det blir bara då och då.

På fredagen fick jag information om att det skulle bli någon aktivitet vid 17-snåret. Jag fick spekulera fritt och det var inte så lätt att gissa. Funderingarna gick mellan hela spannet från SPA till hockey på Globen.:) Till sist fick jag direktiv att klä mig så snyggt jag kunde och dottern hjälpte till med ytskiktet i ansiktet så jag skulle bli så presentabel som möjligt. Det tog en stund, kan jag säga.:)

Sedan blev det till att ta en promenad i finstassen med man, son och dotter. Dottern bor rätt nära Globen och det blev dit vi styrde kosan. Aha, tänkte jag. Det blir hockey! Och tro mig jag skulle ha blivit jätteglad för det.

Döm om min förvåning blev det i stället Mamma Mias orginaluppsättning från London från bästa parkettläge. Musik och framförande var helt underbart och jag njöt i fulla drag.
Vilka fantastiska artister! Det är verkligen en gåva att ha fått sådana talanger.Efter föreställningen blev det trerätters på Vassa Eggen. Supergod mat och trevlig personal. Rekomenderas starkt!
Tilläggas bör att maken betalade den inte helt billiga notan med världsvan min och utan att höja ett ögonbryn.:)

Mätta och nöjda tog vi oss sedan hem och spelade Geni till fram på morgontimmarna.
En helmysig dag!


På lördagen ordnade dottern en trerätters middag hemma i gott samarbete med sonen. Tänk att dom blev så dugliga vuxna. Vem hade trott det när dom i tidiga tonåren hade total oordning och inte var speciellt husliga.:)
På söndagen var vi ute och inspekterade omgivningarna kring båda ungdomarnas boenden. Båda har nyligen flyttat så det finns mycket att upptäcka.
Stockholm med omgivningar är en vacker stad och jag tycker om att strosa runt och titta.Det blev också en visit i centrum och på ROOM. Där finns det hur mycket snygga grejor som helst. Sonen hade ordnat fina presenter därifrån och av dottern fick jag ett vackert silverarmband med en berlock i form av ett hjärta av änglavingar.

Jag är överväldigad av firandet. Man tycker att "inte har väl jag gjort rätt för allt det här." Jag tycker om att fira andra och hitta på saker, men har lite svårare för att vara föremålet, men det här har varit fantastiskt.

Vid hemkomsten har det varit en del firande också, men det har gått bra. Man får vara tacksam för alla snälla vänner och kära släkten.

Vill på detta sätt säja TACK FÖR ALLT!


Musik & Foto / Blues/ Bluesrock

Dagens tema hos Pialotta i Musik & Foto är BLUES  och BLUESROCK.

Ibland kan det vara lite svårt att sätta etiketten på vissa låtar. Det här blir min tolkning av temat.Jag har valt en relativt ny låt med Totta Näslund. Han är en av mina absoluta favoriter, så han måste vara med. Hans låt En lång väg mot ingenting är riktigt bra.

De övriga är äldre varianter av blues / bluesrock som jag ändå gillar fast det är väldigt länge sedan jag lyssnade på dom senast. Det blir the Doors med Road House Blues,  Fats Domino med Blueberry Hill och Ryan Adams med Rescue Blues

Man får uppliva gamla minnen.:)

Här i Musik & Foto hittar du mera blues oich bluesrocklåtar.

Inspiration & Kreativitet nr 6 - Liten

Temat i Inspiration och Kreativitet hos Nina Xi är LITEN denna gång.

Det här är två söta kattungar som jag förevigade nu när vi var på besök hos min svägerska och svåger. Dom hade just börjat upptäcka världen och det var lite spännande att befinna sig utanför sin korg och utan mammans beskydd.
Den lilla på översta bilden var ändå sugen på att vidga sina vyer och tog sig ut på upptäcksfärd.:)


Här hos Nina Xi hittar du andras bilder.

Tema Fredag - färg Vit eller Blå

I Tema Fredag denna vecka  hos Sinneskatten ska vi visa bilder med VITT eller BLÅTT.
Mitt bidrag blir en av dom snygga bilar som ibland står parkerade på gatan utanför vårt hus.
Eftersom jag tycker mycket om gamla bilar brukar jag ta tillfället i akt och fotografera dom emellanåt.Här i Tema Fredag hittar du mera vitt och blått

Ordlös Onsdag-FrostHär hos Susanne i Ordlos Onsdag hittar du andras frostiga foton

RSS 2.0