Fototriss del 131 - Färgstarkt

Dags för FOTOTRISS hos HELENA med temat FÄRGSTARKT.

Har haft lite lite tid på sistone att ägna mig åt bloggandet så det är roligt att försöka komma igång igen.

Eftersom Thailandsresan ligger nära bakåt i tiden kommer jag förmodligen att i stor utsträckning använda bilder från den. Jag har fotat som tokig, så det är ett utbud som nog kommer att räcka ett tag framöver.:)

I trissen blir det bilder från den färggranna buss som fraktade oss från flygplatsen i Phuket till Krabi. Både ut- och insida var ovanligt färgglada.
Sista bilden blir av färgglada stolar som stod i puben i byn som är byggd på pålar. Den visiten behöver nästan ett alldeles eget inlägg på bloggen. Det var mycket intressant och gav både positiva och negativa upplevelser.Här hittar du andras FOTOTRISSAR 

Musik & Foto - Musik i Tiden

Dagens inlägg ska handla om artister och musik I Tiden.Cornelis Vreeswijk är en artist som har gjort många bra låtar. Han är ju borta sedan rätt länge, men filmen om honom är aktuell nu.

Mina musikval blir tre låtar med Cornelis själv, där "Jag hade en gång en båt" är min favorit. Sista låten är det Hans-Erik Dyvik, (som spelar Cornelis i filmen om honom), och sonen Jack.

Jag lägger också in ett klipp om Hans-Erik Dyviks beskrivning av arbetet med den nya filmen som avslutning.

Här
 i Musik & Foto hittar du andras inlägg

Fototriss del 130 - På G

Veckans FOTOTRISS  hos HELENA har temat PÅ G.
Det kändes som en spännande utmaning att hitta lämpliga bilder till detta.

Så lätt var det faktiskt inte att komma på något riktigt klockrent. Eftersom jag just är hemkommen från Thailandsresa får det blir ett par bilder därifrån.

Här kommer en riktigt vacker Gul båt för att hämta upp oss. Vi var ett sällskap på 12 personer som var laddade och på G för en tur runt öarna.


Här har vi den underbara frukten som serverades till frukost. Vem blir inte på G av detta?Väl hemkommen börjar nysningarna komma. Förmodligen har alla förkylda medpassagerare på planet hem lyckats dela med sig.:)
Små citroner Gula är bra att ha även här hemma när förkylningen är på G. Jag jagar bacillerna på flykten med C-vitaminer.:)

Här hittar du andras foton

Musik & Foto - Svensk Schlager

I dagens Musik & Foto är Pialottas tema, Schlager. Man får plocka fram gamla låtar som man lyssnat på för länge sedan.

Lill-Babs 2009.


Goda vänner till mina föräldrar hade en grammofon och alltid när vi var på besök hos dom fick jag spela deras skivor. Det var bland annat Augustin, Tunna skivor och Han måste gå som var mina favoriter då.

Lillbabs kom lite senare och Agneta Fältskog ytterligare längre fram. Detta får bli en riktig nostalgitripp.
/>

Här hittar du fler schlagerlåtar

Hemma igen

Så är då semesterresan överstånden. Hemma igen.

Vi har varit många i sällskapet, 12 personer för att vara exakt. En mix av äldre och ungdomar.
Det har gått fantastiskt bra att samsas trots de olika åldersgrupperna och smakriktningarna.
Vi har åkt runt och tittat på en hel del sevärdheter tex båttur med stopp på fyra öar. Där fick vi simma med två sköldpaddor. En inte helt väntad situation och jag måste erkänna att jag klev snabbt upp i båten när det blev risk för närkontakt.:)
Vi har också varit på andra turer och sett lite mer av det genuina Thailand. Det finns så mycket vackert att njuta av men man ser också en del misär och att det finns stora skillnader mellan fattig och rik.

Jag behöver sortera intrycken och bilderna, (som har blivit många).
Det får bli en enda bild till bloggen idag, men jag kommer förmodlingen att visa upp Thailandsmotiv i parti och minut framöver.:)


RSS 2.0