Onsdagsbidraget

Har varit på driftskonferens på annan ort idag. Vi har pratat om framtid, ekonomi, planering, neddragningar med mera. Upplyftande frågor eller..

En del bra förslag har ändå poppat upp. Det finns trots allt som grisen sa :"hopp om liv efter Jul." Imorgon blir det dags att förmedla intrycken till de medarbetare som ska hjälpa till att med liv och lust fortsätta att göra ett bra arbete och visa att:

VI ÄR BÄST på det vi gör.

Tack och lov för alla duktiga människor !

En vanlig dag på jobbet

Har åkt runt mellan mina olika enheter idag. Visserligen tar det tid att vara ute och köra, men man hinner få lite tid för reflektion.

Mycket är på gång på olika sätt med både organisationsförändringar och neddragningar. Det är hårda tider och det drabbar alltid en eller flera personer i företaget. Tråkigt att folk ska behöva oroa sig.

Dock finns det alltid ljusglímtar och det är viktigt att även se dom. Naturen är fantastiskt vacker nu när träden skiftar i gult, rött och grönt. Solen har lyst hela dagen och det har varit förhållandevis varmt. Hoppas det håller i sig några dagar till.

Hittade två fina gula kantareller när jag var ute på lunchpromenad idag. Hade faktiskt tagit med kameran med tanke på att kanske hitta lite fina bilder till kommande fototriss eller bara föreviga höstens färger 

Dessa tillagades med andakt till en mycket liten men välsmakande förrätt innan middagen. Smörstekta och fördelade på några smörade crostinis med vitlök och persiljesmak blev det perfekt.

Härliga måndag

Typisk måndagsmorgon. Skulle gärna ha velat vända mig om och sova vidare. Men plikten kallar, så det var bara att "upp och hoppa."
Hoppade i och för sig inte så högt eftersom jag har rejält ont i ett ben, utan linkade ut till badrummet och la en morgonmakup som hade viss dragning åt Picasso, (inte sångerskan Marie utan den berömde kontstnären). Prova själv att sätta på mascara stående på ett ben medan du har kramp i det andra.
Nåja, slut på gnällandet. Det blir bättre framåt dagen och då har jag riktigt god styrfart.

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Det mesta har gått som smort.
På lunchen hann jag med en sväng på stan och hittade en riktigt snygg tunika. Ska till den stora huvudstaden på fredag på ett seminarium så jag måste väl försöka vara lite presentabel. Med lite snygga kläder och tillika nya skor och väska är jag laddad till tänderna. (Nästan i alla fall).

Ska dessutom stanna hela helgen och träffa mina nära och kära. Det värmer mitt hjärta.
Vi får umgås, äta något gott och kanske göra en liten tur på stan.

Man ska tillvara de glädjeämnen som finns i livet och verkligen lyfta blicken ibland.
Det är så lätt att bara rusa runt och inte se det som finns omkring en.

Vill du få modetips, se http://www.minoutfit.se/

Fototriss Utblommat


Sista andetaget för blommor och blader för denna sommar
 Här kan du se fler bilderHelg

Fredagen bevittnade jag en intervju med mig själv i länets lokala TV-kanal. Budskapet blev helt korrekt och intervjun ledig, så det kan väl betraktas som OK även om jag alltid tycker att det är jobbigt att höra mig själv på video.

Då har vi inte talat om att SE sig själv. Kamerakvinnan hade filmat i obarmhärtig närbild och inte en rynka ens av den mindre karaktären förblev osynlig. Dessutom hade det filmats lite underifrån trots att jag ju inte är så hög över marken och det gjorde inte precis saken bättre. Kul att detta går ut över hela länet och gamla skolkompisar får tänka: " Kors ! Vad gammal hon har blivit."

Nåja , får hoppas att jag är lite överdrivet självkritisk. Vår TV är på 51 tum. Hoppas mina kompisar har lite mindre TV.


 Man kanske borde plastikoperera sig. Eller kanske inte ????

På kvällen åkte vi till sommarstugan och där intog vi lite ost, kex och vin med stuggrannarna. Trevligt !

Under lördagen var vädret fantastiskt. Sol, guld och grönt i skogen och vattnet blått och svalt. Har städat bort för vintern nu så det blir nog bara dagsturer framöver. Vi hann också möblera den nybyggda gäststugan. Roligt med lite "piffing and puffing."
                                      
På lördag kväll träffade vi också stuggrannar och firade ut sommaren för detta år. Vi "damer" bastade sent på kvällskröken och badade i sjön två gånger. Vattnet var 11 grader. Uppfriskande !!


                          
Söndagen har förflutit i lugn takt. Det har varit fint väder även idag så sista handen blev lagd vid blomrabatter och kryddbänkar. I kväll blir det väl vardagliga sysslor som tvätt och lite planering inför kommande vecka.

See you !
Matinspiration

Idag har det varit en intressant dag på jobbet. Många oväntade och ganska underliga frågeställningar har poppat upp. Det har gått bra och alla frågeställare har fått svar och blivit nöjda, utom möjligen damen med sillen nedan.
Mitt arbete är i en så kallad "offentlig sektor" där man förväntas svara på diverse funderingar av typen förebyggande av smittspridning tex svininfluensa med mera. Idag ringde dock en huslig dam som höll på att göra sillinläggning. (Inte min starka sida). Hon hade lagt in sillen i för mycket salt och undrade hur hon skulle kunna åtgärda det.
Mitt något hjärtlösa tips blev att lägga sillen i kallt vatten ett dygn eller slänga hela rasket.
Nu är jag hemma och försöker hitta på något gott till middag. (Inte sill).
Kanske man kan få något tips från http://www.menyse.com/

Efter middagen blir det en fördjupning av djungellivet för TV-kändisar. Tur att man slipper leva på den kosthållning dom har. Kan inte påstå att jag längtar efter den typen av äventyr heller.
Ganska nöjd med tillvaron här hemma, faktiskt !

Äntligen!

Har länge planerat att starta en blogg och har äntligen kommit till skott. Timmen är dock sen så fortsättning följerAvkoppling

Skönt att var hemma efter en rätt fullspäckad arbetsdag. Det mesta har krånglat men på något sätt så var allt i sin ordning när det var dags att med lätta steg dra sig hemåt.

På lunchen var jag i city för att köpa en födelsedagspresent till en av våra vänner som fyller år idag.
Fantasin hade fullständigt tagit siesta och det blev till sist ett presentkort på en CD. Då musiksmaken på jubilaren är något oklar tyckte jag att det var bäst att han får välja själv.
När jag stod i kön till kassan kom en äldre dam, (och då menar jag äldre), och ville gå före för hon var så stressad. Jag tänkte att jag har bara en kvart kvar på min lunchrast, men varför vara ego, så hon fick gå före.
Nöjd med inköpet och fem minuter sen kom jag till jobbet, men flex är ju en bra uppfinning såna gånger.

Nu ska jag ha en skön kväll och äta en god middag. Närmare bestämt tandorikyckling och ris.
Sedan blir det nog inte så många knop gjorda i kväll.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0