Söndag och stugsista

Ja, så kom den då! Sista stughelgen för denna sommar.

Det känns alltid vemodigt när det går mot höst och vi städar ut stugan efter sommarens bravader. Jag älskar att vara här och njuta av stillheten och ron varvad med lite fest emellanåt.
Släkt och vänner har kommit och gått under sommarmånaderna och det är så lätt att umgås när man kan vara utomhus en hel del.

Fiskelyckan har varit god för mannen så vi har avnjutit både röding och laxöring. Grillen har gått varm, trots den heta sommarvärmen, och det har väl gått åt lite mer Rosévin än normalt vid sena kvällar i gott sällskap.

Värmen har ju verkligen varit ihärdig och långvarig. Ibland har man varit lite överhettad, men man ska inte klaga. Det är underbart att kunna springa runt i shorts och linne. Tvättmaskinen får ju lite semester också. Det blir inte lika många plagg att snurra runt.

Så idag packas och stuvas det. Bilen blir full av prylar. Tänk att man måste dra med sig så mycket. Det mesta har vi ju inte använt, men det är likadant varje år. "Det kan ju vara bra att ha."

Nu blir det bara korta visiter här någon helg emellanåt fram till i vår.

Längtar till nästa sommar!
Fototriss #106 - KOLLEKTIVT

Dags igen för en ny omgång av FOTOTRISS hos Helena. Den här veckan är temat, Kollektivt

Eftersom jag befinner mig i stugan i helgen och det är rätt stilla och lungt här blir det bara ett dagsfärskt foto.
De övriga två bilderna är från Noliamässan i Piteå i sommar. Där pågår under tre dagar både kollektivt shoppande och en massa andra aktiviteter.

Första fotot är från Tora Ceders monter på Nolia. Hon gör fantastiska djurskulpturer mm.
Här är ett litet kollektiv av skator.:)Det här är en spelmans- och dansgrupp som uppförde ett kollektivt uppträdande på Noliamässan i Piteå i sommar.
Bra jobbat, det var 30 grader varmt den här dagen.Dagsfärsk bild från stugkollektivet på andra sidan sjön taget från vår altan. Det börjar bli lite höstlikt nu.

Här finner du fler Fototrissar

MusikOfotoautomaten - Ballader

Dagens tema hos Pialotta och MusikOfotoautomaten är BALLADER av kvinnliga artister.
Det finns många fantastiskt fina ballader att välja bland.


        

Mitt val faller på två rätt olika artister. 

På 80-talet lyssnade jag gärna till Marianne Faithful. Jag gillar hennes spruckna stämma och ofta lite sorgsna budskap. 
Alla kan vi väl någon gång i livet fråga oss om allt blev som man tänkt sig.  
Jag hade en period när jag funderade på om mitt liv inte skulle innehålla mer substans än det gjorde då. Resultatet blev att jag sökte en ny utbildning och bytte arbetsområde. Familjelivet var det inget fel på, men man kan behöva lite stimulans utanför det.
 
Susanne Alfvengren är en annan kvinnlig artist som jag beundrar. Hon har en vacker sångröst och känns väldigt "jordnära."
Hennes låt, "Allt mellan himmel och jord," beskriver också svängningar i livets skeenden.

Marianne Faithfull, född 29 december 1946 i Hampstead, London, är en brittisk sångerska och skådespelerska med österrikisk bakgrund.

Marianne Faithfull slog igenom 1964 med Stones-låten "As Tears Go By". Hon följde upp den med tre stora hits till, "Summer Nights", "Come and stay with me" och "This Little Bird", båda 1965. Hon var vid denna tid även privat bekant med Stones, framför allt Mick Jagger. I början av 1970-talet gick hon ner sig djupt i drogmissbruk, hon var under något år hemlös och det dröjde till slutet av årtiondet innan hon började släppa musik på allvar igen. Albumet Broken English 1979 med sina ödsliga och trotsiga sånger om nedbrutna kvinnoöden blev en kritikersuccé, låg väl i fas med den tidiga syntpopen (Ultravox, Visage) och etablerade henne som artist med en helt ny egenart; hon har sedan dess regelbundet gjort skivor och turnerat. 1997 gjorde hon låten The Memory Remains med Metallica som är med på albumet Reload.

Mariann Faithful, Lucy Jordan


Susanne Irene Alfvengren
, född 12 februari 1959 i Visby, är en svensk sångerska, artist och sångtextförfattare.

Efter vårdutbildning var hon anställd på Visby lasarett 1978-1980 och 1981-1985, på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm 1980-1981 och blev därefter engagerad vid Bryggeriteatern i Visby 1982-1984.

Alfvengren slog igenom 1984, med låten Magneter. 1984 hade hon även en hit med låten "När vi rör varann" ("Sometimes When We Touch"). Detta följdes av några svensktoppsframgångar under de följande åren, bland annat duetten Som stormen river öppet hav (1987) med Mikael Rickfors, innan hon försvann ut ur rampljuset. Hennes låtar karaktäriserades främst av mjuk gitarrbaserad visaktig pop. Hon har givit ut 9 skivor, den senaste en samling Nakna mellan himmel och jord (2002).

Alfvengren hade en mindre roll i långfilmen PS Sista sommaren (1988).

Susanne Alfengren har även åren 1985/1986 fått spela in sin version av låten "Macken", skriven av Claes Eriksson - som sedan blev den kulturförklarade TV-serien gjord av Galenskaparna och After Shave (Claes Eriksson, Anders Eriksson, Peter Rangmar, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe och Knut Agnred) Susanne Alfengrens låt spelas som intro i del 2 i TV-serien.

Susanne Alfvengren medverkade även i den svenska Melodifestivalen 2009 med melodin Du är älskad där du går, som dock slogs ut från deltävling 4 i Malmö Arena den 28 februari 2009.


Susanne Alvengren, Allt mellan himmel och jord


Här hittar du fler BALLADER


Tema fredag - Stor och liten

I dagens TEMA FREDAG hos SINNESKATTEN är det STOR och LITEN som gäller.

Jag har valt en bild av en liten insekt som vilar sig på en Foppatoffel storlek 37. För "buggen" känns nog skorna ganska stora.

Det har varit gott om små kryp i år och mina kunskaper på det området är dåliga, så jag har ingen aning om vad det kan vara för art.:)
Här hos SINNESKATTEN hittat du andras inlägg till temat

Macro Lovers # 37

Dags för Macro Lovers hos Birgitta.

Mitt första foto idag blir enn ros från en bukett jag fått den gångna helgen.

Tvåan är ett kryp som satt på ett fönster i sommarstugan förra helgen. Jag har ingen aning om vad det är för sort.


Här hos Birgitta och Macro Lovers hittar du andras macrofoton

Ordlös Onsdag

I ORDLÖS ONSDAG hos SUSANNE denna vecka är temat VÅRDA.

Det blir en lite diffus bild från mig idag så här på morgonkröken. Jag är på väg till jobbet och har lite bråttom, så det blir ett foto på delar av min frukost. Det blev te och smörgås idag. Grönt te. 

En bra start på morgonen är ju viktig om man vill vårda sin hälsa.Här hittar du fler foton

Fototriss del 105 - R som i Röd raggarbil, Risig raggarbil och Räddningstjänsten redo

Fototriss på gång. Helenas förslag till tema idag är något som börjar på R.
Det blir till att ta sig en funderare.

Mitt inlägg till R som i Rött får gå i motorfordonens tecken. Röda detaljer hittas också i alla tre bilderna

Jag börjar med ett Rött vrålåk som passerade vårt hus en eftermiddag. Jag tyckte bilen var häftig så ett foto var på sin plats. Har avmarkerat personernas ansikten ifall dom inte vill vara med på bild.:)Här har vi en Riktigt Rostig Raggarbil. Risig också men väldigt häftig. Måste givetvis fotas.Här har vi Räddningspatrullen med alla nödvändiga tillbehör om någon gammal bil skulle haverera. Tog det här foto utanför Coop Forum när vi var ute och provianterade. Hunden ser snäll och förtroendeingivande ut. Hoppas husse och matte inte dröjde alltför länge.

Här hittar du fler bilder i FOTOTRISS

MusikOfotoautomaten -Elvis contra the Beatles

I MusikOfotoautomaten hos Pialotta är veckans tema Elvis contra Beatles.Dessa är verkligen två stora potentater i musikvärlden. Fantastiska låtar, kompositioner och röster.
Det går inte att räkna alla timmar man har lyssnat till deras musik.

Eftersom jag inte klarar att välja bara den ena giganten blir det en mix av båda. För 30 år sedan hade jag nog valt Elvis, men idag uppskattar jag Beatles lika mycket.

Jag börjar med Beales, "Hello goodbye." Tar även med en låt där Julian Lennon sjunger med i "When I´m 64.
Sedan berättas i ett klipp om när dessa parter möttes och hur det gick av stapeln.
Därefter sjunger Elvis cover till Beatles låt, "Hey Jude" och Beatles sjunger Elvis sång  "Don´t be cruel."

Elvis får avsluta med sin egen version av "Don´t be cruel." Jag tycker nog själv att den är bäst.


Beatles  med Hello goodbyeBeatles och Julian Lennon. Paul McCartney och Julian sjunger duett i "When I´m 64."  
 


Här berättas om ett klassiskt möte mellan Elvis Presley och The BeatlesHär sjunger Elvis och Beatles tillsammansElvis sjunger Beatles låt Hey JudeBeatles sjunger cover på Elvis låt, Don´t be cruel to a love thats true
 Elvis egen version av låten " Don´t be cruel."


Här
 i MusikOfotoautomaten hitta du mer bra musik till temat

Tema Fredag - Njut av livet

NJUT AV LIVET är uppmaningen i dag i Tema Fredag hos Sinneskatten.

Här är det två av mina nära och kära som tar sig en stilla fisketur och njuter av livet. Det är skönt att ibland bara kunna sitta ner och känna in friden och samhörigheten.

Själv njuter jag för fullt för jag har tagit ut en semesterdag och kan sitta i lugn och ro och blogga. Solen skiner och kaffet är varmt, vad mer kan man begära? :)Här i Tema Fredag hos Sinneskatten hitttar du fler livsnjutare

Macro Lovers # 36

Dags igen för foton till Macro Lovers hos Birgitta.

De två första bilderna föreställer min flitigt blommande orkidé. En av de blomster jag inte lyckats ta kål på.:)
På bild nummer tre vet jag inte vad blommorna heter, men jag gillar färgen, så dom får också vara med i inlägget. Här hos Birgitta hittar du andras Macrofoton

Ordlös Onsdag - Sommar
Här hos Susanne i Ordlös Onsdag finns fler sommarbilder

Tisdagstema - Blommor

Dagens TISDAGSTEMA är BLOMMOR.
Den här sommaren har blommorna frodats och man har kunnat njuta till fullo av deras färg och form.
Dessa får bli mitt bidrag för dagen.
Här i TISDAGSTEMA hittar du andras blomster

Fototriss 104 - Blank

Dagens tema i FOTOTRISS är BLANK.

Idag har vi varit tillsammans med svågrar och svägerskor på Noliamässan i Piteå.  Vi sammanstrålade från olika delar av norra Norrland för att tillsammans göra Nolia osäkert.:) Vi har handlat en del, tagit en fika eller matbit emellanåt och har haft en allmänt trevlig dag.

Så till det BLANKA.
Det har varit uppemot 30 grader varmt idag, så jag tänkte först fota alla svettblanka pannor och ansikten som florerade bland mina medmänniskor på mässan. Tyvärr kan man väl inte publicera vilt främmande människor och visa upp dom i närbild på bloggen, så det fick bli andra motiv istället.

Ett besök på Tora Ceders utställning gör en alltid glad i själen. Hon är en erkänd konstnär som bland annat gör underbara djur i sten.  Här på första bilden är det dock ett blankt stenäpple som lyser i sin ensamhet bland gråstenarna.

Bild nummer två visar tre svampar som blänker i kapp.

Tredje bilden får bli den blankt skinande röda traktorparken som ska locka till köp. (Är själv inte spekulant). 
 

Här hittar du fler blanka motiv i FOTOTRISS


MusikOfotoautomaten - Kärleksrelationer

Dagens tema i MusikOfotoautomaten hos Pialotta är KÄRLEKSRELATIONER.
I mitt liv har musiken alltid haft en stor betydelse. I unga år spelade man in alla låtar man tyckte om på rullbandspelare. Banden har jag kvar men bandspelaren har tyvärr bestämt sig för att den har gjort sitt.

Sedan kom kasettbandspelaren och nu har vi CD, Youtube, Spotify mm. Ett härligt framåtskridande. Jag tycker det är fantastiskt att man kan plocka fram vilken låt man vill, gammal som ny, på Spotify.

Jag kan förstå artisterna som producerar sina alster när dom tycker illa om dessa företeelser. Dom behöver ju tjäna in sitt levebröd.

Det här blev visst ett avsteg från ämnet, så åter till KÄRLEKSRELATIONERNA.

Tony Orlandos låt Candida var favoriten när vi var ute och dansade i hemtrakterna.

Sedan flyttade jag till Stockholm och då var Lynn Anderson som mest populär.  Livet lekte och förälskelser kom och gick. Lalla Hanssons version av Me and Bobby McGee slog an en vemodig ton och jag tyckte den var riktigt bra.
 
Tammy Wynette och Merle Haggards låt minner mig om kanske den första allvarliga relationen i mitt liv. Sedan hittade jag min "Deadringer for love."

Allt eftersom åren går växer man ihop på något sätt. Naturligtvis ska man ha ett eget liv och egna intressen, men man blir en stor del av varandras liv. Jag har varit gift med min man i 37 år så Josefin Nilssons och Totta Näslunds låt, "Du finns alltid inom mig," får symbolisera det.Lynn Anderson

>

Tony OrlandoLalla HanssonMerle Haggard och Tammy WynetteCher och MeatloafJosefin Nillson och Totta Näslund


Här i MusikOfotoautomaten hittar du andras musik.

Tema Fredag - Väder

I dagens Fredagstema hos Sinneskatten handlar det om VÄDER.

Dessa bilder är tagna den 9 juli då vädret var synnerligen omväxlande och det var snarast oväder under uppsegling.Efter regn kommer dock solsken.:)Här hos Sinneskatten hittar du fler foton i FREDAGSTEMA VÄDER

Tävling hos Nina Xi - Ögonblick

Hos Nina Xi hittade jag en intressant och utmanande fototävling.  ÖGONBLICK är temat och priset är boken “Kreativ fotografering med rätt exponering.”

Mitt bidrag får gestaltas av dessa två bevingade varelser som för ett ögonblick glömt allt utom varandra. Att dom valt vårt altanfönster som plats för sina ömhetsbetygelser var ju fint och jag passade förstås på att föreviga stunden.
Ett opassande intrång i privatlivet kan tyckas, men jag tyckte att det var rätt vackert.

Så uppmaningen är följande. Gör som dessa två, CARPE DIEM
Här hos Nina Xi hittar du fler bidrag till TÄVLINGEN

Macro Lovers # 35

I dagens Macro Lovers blir det blommor och små kryp igen.  Ett litet flygfä tar sig en titt på "längtans blåa blomma," och en liten fluga kikar fram på nästa foto.

Det har varit en hel del jakt med kameran på allehanda smådjur denna sommar.:)
 
Här hos birgitta hittar du andras Macrofoton

Tisdagstema - ROSA

Dagens TISDAGSTEMA är ROSA.

Det får bli ett lite sent inlägg från mig. En liten utmaning blir det faktiskt för jag har inte så mycket rosa omkring mig just nu. Färgsättningen i ens omgivning har en tendens att ändras lite då och då genom åren.

Dock har jag mina rosa pioner som ger en rätt kort men mycket intensiv skönhetsupplevelse. Det verkar som om flugorna också stortrivs.:)
Här i TISDAGSTEMA hittar du fler rosaskimrande foton.

Fototriss - Symmetri

Så är då FOTOTRISS tillbaka efter sommaruppehållet. Temat är SYMMETRI.

Det blev en morgonpromenad med kameran i högsta hugg för att hitta lite nytt material till trissen. Jag tyckte nog att det fanns mera asymmetri överallt, men några motiv hittade jag i alla fall.

Den första bilden är en liten bastustuga med ganska god symmetri. Jag tycker den liknar Doctor Snuggles, om någon minns den barnserien som gick på TV för rätt många år sedan.

Bild nummer två är ett golfhål med tillhörande flagga. Det är ju bra om hålet är symmetriskt när man ska göra "hole in one."

Det sista fotot är en "mjölkpall" som kämpar för att behålla formen. Den står mitt ute i spenaten på vårt sommarstugeområde och har nog inte sett en mjölkbil i sina dagar. Vad som levereras på denna kan man bara spekulera om.:) Här hittar du andras symmetriska foton

MusikOfotoautomaten - Svensk och utländsk Countrymusik

Countrymusik är temat i veckans MusikOfotoautomat hos Pialotta.

Jag har alltid gillat countrymusik och det finns massor av fina låtar och artister. Det får bli ett axplock av gammal och ny musik i mitt inlägg.

Tammy Wynette lyssnade jag till för många år sedan. Merle Haggard är också en gammal favorit. Han sjöng ofta rätt vemodiga låtar, men jag gillar hans röst. Jill Johnson har en härlig röst och har gjort mycket bra musik. Cokies´n Beans och Frida Öhrn är nya bekantskaper som vars musik tilltalar mig. Brolles version av Johnny Cash låt Ring of fire måste också få vara med.

Denna gång blir det mer musik och färre ingående beskrivningar. Hoppas att det blir en njutbar musikstund.Här hos Pialotta hittar du fler Countrylåtar

Tammy Wynette, Stand by your manMerle Haggard, Mama tried


Jill Johnson, together again

Cookies´n Beans, It´s to late

Frida Öhrn, Jolene

Brolle, Ring of Fire


Tema Fredag - Konst

Hos Sinneskatten är det dags för fredagstema. KONST är ämnet för dagen.
Vad som är konst ligger ju i betraktarens öga och kanske beror det också på dagsformen vad man tycker är konst eller kanske bara konstigt.

Dessa bilder är tagna i Vällingby centrum och är ingång till deras shoppingcentrum och galleria. Jag tycker att arkitekturen kan betraktas som modern konst.

Dessutom tycker jag att det är ganska roligt att handla där och att göra av med en ordentlig slant är verkligen ingen konst alls.:)

Här hos Sinneskatten hittar du fler konstfoton

Macro Lovers # 34

Nu är det dags för ett nytt inlägg till Macro Lovers hos Birgitta.

Tyvärr har jag inte hunnit ut på fotorunda den här veckan så det blir ett foto från mitten av juli. Flugorna har samlats på en sen pionknopp. Dom ser ut att ha det rätt mysigt där.:)Här hos Birgitta hitttar du fler macrofoton
RSS 2.0