En välsignad Jul!
Måste bara skriva några rader om Julen detta år.

Vi har firat Julafton med familjen. Sonen med flickvän firar hemma hos hennes familj, men dom kommer upp om ett par helger, så då får vi ha en extra Julafton. Det är ju inte så dumt:)

På morgonen åkte vi till min hembygd för att tända ljus på föräldrarnas grav. Vi tittade också in i kyrkan där min far har snickrat både kyrkbänkar och portar. En riktig nostalgitripp.

Sedan åkte vi hem till de resterande julförberedelserna. Det blev julmat efter allas önskemål och sedan efter Karl-Bertils Jul blev det julmiddag.

Eftersom jag inte är så duktig på att baka har goda vänner välsignat mig med ett stort antal hembakta kakor och bullar. Tack mina goda vänner!!
Dottern har gjort knäck och hjälpt till med att ordna julmyset. Även mycket tacksam för det eftersom jag varit bortrest under julveckan och inte hunnit allt själv. Kram gumman! :)

Utdelning av klappar blev det också minsann:)
Det är nästan mest roligt att se andra öppna paket och bli glada över sina presenter. Själv fick jag nog fler än jag förtjänat och det var spännande och oväntade gåvor.

Det blev en sen kväll med mycket stämmning och julefrid.

Idag blir det vila och kanske en promenad för att få bort någon kalori efter julmat och godis.

Önskar att alla fick ha det så här bra. Tänk om man kunde förändra världen!
Vi som har fred och frihet får vara ytterligt tacksamma för det.

GOD JUL!

Vill önska en GOD JUL till alla härliga bloggare och naturligtvis till min underbara famil.

Skulle också önska att alla människor i vår oroliga värld fick uppleva en fridefull Jul.

Den lilla hustomten har det dock lungt och skönt. Han är helt slut efter att ha slagit in alla julklappar:)Fototriss 161 - TRE

Dags igen för FOTOTRISS hos Helena med tävling. Temat är TRE.Vinsterna denna gång är resor från Solresor.

Att resa är ju en av de mest njutbara aktiviteter man kan ha. Nu när det blir grått och kallt längtar man till varmare nejder.
Gran Canaria låter perfekt, http://www.solresor.se/resa-till/spanien/gran-canaria/
Det är alltid roligt med tävling, så det är klart att man är med :)

Första bilden får visa upp mina tre nya tesorter som smakar härligt.  Det är rosépeppar och saffran, kardemumma och kanel samt ingefära och citron. Nyttigt och gott.


Tre glittrande julgransbollar får förgylla granen.


Tre små ljuslyktor får  sprida lite trevnad i vintermörkretHär hittar du andras foton och tävlingsbidrag


Fototriss - 160 RödDags för ny Fototriss hos Helena. Temat denna gång är RÖD. Tävling är det också med fina vinster från CoolStuff.

Priserna är:
1:a pris Presentkort värde 1.000 kronor
2:a pris Presentkort värde 500 kronor
3:e pris Presentkort värde 300 kronor

Den här årstiden finns det många röda saker överallt. Jag ser fram emot att få se många tomtar och fina julstjärnor i andras trissar. Det är sådant jag också gillar, men tänkte använda lite andra motiv i min tolkning. :)

På lördagskvällen var vi bortbjudna på middag till goda vänner. Det kändes fint att få träffas och ha trevligt tillsammans efter en lång arbetsvecka.
Med tanke på årstiden och fottrisstemat letade jag fram några röda saker. De får bli mitt tävligsbidrag denna gång.

Accesoarerna till festklädseln blev min favoritväska i rött samt de röda kängorna. Sist men inte minst en gåva till värdparet bestående av en flaska gott rött vin.:)         Här hittar du andras inlägg

RSS 2.0